Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimė Kauno pakraštyje: parduotuvės apsaugos darbuotojai įtariami mirtinai sumušę neblaivų kaunietį

„Kaune, Sargėnuose, apsauginiai užmušė žmogų“, – tokį laišką antradienio vakarą į 15min.lt redakciją atsiuntė kaunietis Renatas. Netrukus paaiškėjo, jog nužudytasis vyras – laiško autoriaus dėdė. Mirusiojo artimieji neabejoja, jog 45-metis vyras mirė nuo patirtų sužalojimų, kuriuos padarė Sargėnuose esančios parduotuvės „Šilas“ apsaugos darbuotojai.
Įtariama, kad Sargėnų gyventojas mirė nuo patirtų rimtų sumušimų, kuriuos padarė parduotuvės apsaugos darbuotojai.
Įtariama, kad Sargėnų gyventojas mirė nuo patirtų rimtų sumušimų, kuriuos padarė parduotuvės apsaugos darbuotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt pasakojo nužudytojo sūnėnas, incidentas parduotuvėje kilo antradienį apie 17.30 val.

„Iš parduotuvės mano dėdė bandė pavogti butelį degtinės, bet buvo sučiuptas apsaugos“, – pasakojo vyras ir neslėpė, kad įvykio metu dėdė buvo neblaivus. Įvykio aplinkybes su žuvusiojo sūnumi ir žmona bandantis atkurti kaunietis teigė, jog tolesnių apsaugos ir dėdės veiksmų negali tiksliai pasakyti.

Dėdė buvo aukšto ūgio, maždaug 190 cm, bet liesas ir labai ramaus būdo. Neįsivaizduoju jo, išprovokuojančio muštynes ar besipriešinančio apsaugai.

Tačiau akivaizdu, jog parduotuvėje pagautas vagis buvo sumuštas. „Namo jis grįžo labai sumuštas ir žmonai dar spėjo pasakyti, kad „Šile“ bandė pavogti butelį, bet įkliuvo ir dėl to du apsauginiai primušė. Bet paleido, policijos nekvietė. Tada jam iš burnos pasipylė kraujas ir, nespėjus atvažiuoti greitajai medicinos pagalbai, mirė“, – pasakojo Renatas. Apie nelaimę jam pranešė mirusiojo sūnus. Pasak Renato, šis buvo šoko būsenos, todėl aiškintis situaciją ėmė pusbroliai – Renatas ir jo brolis. „Nuvažiavome į „Šilą“, tačiau pardavėjos ir vedėja nieko nenorėjo sakyti. Paklausta apie įvykį, kai apsauga galėjo sumušti mano dėdę, vedėja pasakė, jog „nieko čia nebuvo“. Tik patvirtino, jog policija parduotuvėje lankėsi“, – pasakojo kaunietis. Vėliau nuvykęs į mirusio dėdės namus vyras rado kriminalistus.

Artimieji neabejoja, kad kalta apsauga

Parduotuvės „Šilas“ darbuotojai nebuvo kalbūs ir su 15min.lt. Į klausimus apie antradienį įvykusią vagystę ir po to galėjusias kilti muštynes prisistatyti nepanorusi darbuotoja atšovė: „Pas mus vagia kasdien ir kas tik nori. Nespėjam sužiūrėti visų.“ Ji neneigė, kad „Šile“ tądien lankėsi policijos pareigūnai, ir numetė ragelį.

Kauno policijos budėtojas patvirtino, kad antradienio vakarą Sargėnuose esančioje parduovėje „Šilas“ iš tiesų padarytas nusikaltimas. 21 val. parduotuvėje dar dirbo Kauno policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. „Kol jie negrįžo, neturiu daug duomenų. Pasakyti galiu, kad jie parduotuvėje tikrai ne dėl vagystės. Nusikaltimas rimtesnis“, – teigė policijos budėtojas.

Nors kol kas nėra aišku, ar iš tiesų Sargėnuose gyvenęs kaunietis buvo mirtinai sumuštas parduotuvės apsaugos darbuotojų, artimieji neabejoja jų kalte. Pasak jų, nors mirusysis mėgdavo išgerti, nebuvo agresyvus. „Dėdė buvo aukšto ūgio, maždaug 190 cm, bet liesas ir labai ramaus būdo. Neįsivaizduoju jo, išprovokuojančio muštynes ar besipriešinančio apsaugai“, – tikino į 15min.lt kreipęsis nužudytojo sūnėnas.

Jis vylėsi, jog nusikaltimas, nuvedęs į kapus dėdę, netrukus bus atskleistas. Su pareigūnais jis norėjo pasidalyti ir savo įtarimais. Vyro manymu, dėdė buvo sumuštas ne parduotuvėje, bet kur nors netoliese. „Mačiau, kad apsaugos kambarėlis labai mažas, o mano dėdė, kaip minėjau, gana aukštas, todėl ten jo niekaip negalėjo atsivesti ir sumušti. Matyt, nusivedė kur nors kitur...“ – teigė kaunietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius