-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimė Kauno rajone: konstrukcijos prispaudė daugiau nei 20 dviratininkų (papildyta 10.09 val., nuotraukos)

Kauno rajone, Pakapių kaime, – kraupi nelaimė. Konstrukcijos per lietų prispaudė daugiau nei 20 Čekijos dviratininkų, tarp kurių buvo ir vaikų. Nors dalis užsieniečių iki šiol gydomi Kauno medicinos universiteto klinikose ir Kėdainių ligoninėje, pavojaus nė vieno jų gyvybei nėra.
Kauno rajone konstrukcijos prispaudė 20 dviratininkų
Kauno rajone konstrukcijos prispaudė 20 dviratininkų. / kedainietis.lt nuotr.

Sekmadienio pavakarę lyg iš niekur nieko atslinkęs lietaus debesis nežadėjo nieko gera. Kauno rajone tuo metu dviračiais keliavę Čekijos turistai, panorę pasislėpti nuo itin stipraus lietaus, trumpam sustojo Pakapių kaime esančiame apleistame pastate. Tačiau nuo stipraus vėjo per stiprų lietų apleistas pastatas staiga užgriuvo ant jame buvusių turistų.

Kaip pranešė portalas kėdainietis.lt, nelaimės aplinkybės tiriamos. Nukentėjusiesiems, kurių jau pirmaisiais skaičiavimais buvo daugiau nei 10, suteikta medicinos pagalba.

Patyrę rimtesnius sužalojimus išvežti į Kauną, praneša www.kedainietis.lt.

Papildyta 10.09 val.: Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, pranešimą apie nelaimę gelbėtojai gavo apie 18.08 val. Po poros minučių į įvykio vietą išsiųsta brigada, netrukus išvyko ir Civilinės saugos specialistai. 18.15 val. atvykę į vietą gelbėtojai rado visiškai sugriuvusį apleistą pastatą, kurio viena siena buvo mūrinė, kita dalis medinė, stogas dengtas šiferiu.

Po mūrinės sienos nuolaužomis rasta sužeistų žmonių, kuriuos ištraukę ugniagesiai gelbėtojai perdavė medikams. Tiesa, dar prieš sulaukdami pagalbos sveiki grupės nariai jau buvo iš nuolaužų išvadavę kelis sužeistuosius.

Aiškėja, kad nelaimės metu pastate buvo apie 15 žmonių. Visi jie – Čekijos dviratininkų grupės nariai. Nukentėjusieji pasakojo, kad kilus netikėtai vėtrai ir pasipylus stipriam lietui, jie prisiglaudė apleistame pastate prie mūrinės sienos. Tačiau netikėtai užuovėjai pasirinkta pastato siena nuvirto. Nuo nuolaužų rimtai susižalojo 8 žmonės: 2 vaikai ir 4 suaugę nuvežti medikų į Kauno medicinos universitetines klinikas, dar 2 suaugę – į Kėdainių ligoninę.

19.05 min iš įvykio vietos išvyko paskutinė greitoji. Po to ugniagesiai iš nuolaužų ištraukė dviračius ir asmeninius nukentėjusiųjų daiktus.

22.45 min. dviračiai, kuprinės, palapinės atvežti į Kauną, kur saugomi ugniagesių patalpose. Kartu atvyko ir po griūties likę sveiki turistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius