Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neva nužudytas Ričardas Puišys pateko į britų dokumentinį serialą: „Viena neįprasčiausių bylų“

Britų teisėsauga įnirtingai ieškojo „tikriausiai nužudyto“ emigranto iš Lietuvos, pareigūnai net buvo sulaikę įtariamąjį. Vis dėlto netikėta su „Facebook“ susijusi užuomina „žmogžudystės“ bylą apvertė aukštyn kojom, o visus nustebinusi Ričardo Puišio istorija dabar netgi tapo britų dokumentinio serialo epizodu. Paslaptinga užuomina padėjo policijai išspręsti įtariamo dingusio vyro nužudymo bylą, intriguoja „The Sun“.
Ričardas Puišys
Ričardas Puišys / Anglijos pareigūnų išplatinta nuotr.

Kaip paslaptinga užuomina padėjo policininkams išaiškinti Ričardo Puišio „žmogžudystę“? Tai istorija su stulbinančiu posūkiu, pasakojama dokumentiniame britų seriale apie vietos teisėsaugos darbą „24 valandos policijos areštinėje“.

Mįslingai prapuolė, atrodė, kad nužudytas

Kaip anksčiau yra pasakojusi britų ir Lietuvos žiniasklaida, Ričardas Puišys Anglijoje dingo be žinios 2015 m.

Vyras tada prapuolė tarsi be jokių pėdsakų, todėl vietos policininkai įtarė, kad jis buvo nužudytas arba priverstas vergauti.

Tačiau po penkerius metus trukusios medžioklės, kurios metu vienas niekuo dėtas vyras buvo suimtas įtarus nužudymu, o vėliau paleistas, Ričardas buvo rastas gyvas.

Ir tai įvyko po atsitiktinio įvykio socialinėje žiniasklaidoje, pažymi „The Sun“.

Už pagalbą tyrėjai siūlė premiją

Kembridžšyro grafystėje porų auginimo fermoje dirbęs lietuvis Ričardas Puišys dingo prieš daugiau nei aštuonerius metus – 2015 metų rugsėjo 26 dieną, tuomet jam buvo 35-eri.

„Facebook“ nuotr./Ričardas Puišys
„Facebook“ nuotr./Ričardas Puišys

Dėl paslaptingo lietuvio dingimo šalyje buvo paskelbta asmens paieška ir pradėtas galimos žmogžudystės tyrimas. Už bylai naudingą informaciją buvo siūlomas net 10 tūkst. svarų apdovanojimas.

2019 metais R.Puišys pareigūnams užminė mįslę, kai jo paskyra feisbuke vėl tapo aktyvi ir jis ėmė dalintis savo asmenukėmis.

Pareigūnai aiškinosi, kas gali naudotis vyro feisbuku, kol galiausiai šių metų liepos 1-ąją rado jį miške.

„Mes buvome susirūpinę, kad tą vakarą, kai dingo Ričardas, su juo buvo susidorota. Tačiau dabar manome, kad Ričardas priėmė sprendimą pabėgti, nes jis buvo išnaudojamas“, – pasakojo detektyvas Robas Hollas, tyręs lietuvio dingimą.

„Labai gerai paslėptas“ būstas miške

Kaip rašyta Anglijos teisėsaugos išplatintame pranešime spaudai, pareigūnai atkakliai aiškinosi lietuvio nužudymą, tačiau tyrimas rezultatų neatnešė. Galiausiai gauta informacijos, kad jis gali gyventi miškuose.

„Apieškojus miškingą vietovę Wisbeche, radome jį gyvenanti atokioje ir gerai paslėptoje gūžtoje. Jis jau kurį laiką su niekuo nebendravo“, – atskleidė R.Hollas.

Laikinasis namas gyvenamojoje gatvėje buvo apibūdintas kaip „labai gerai paslėptas“.

Policija yra konstatavusi, kad lietuvis „sąmoningai pasislėpė“, nes anksčiau buvo tapęs nusikaltimo auka.

Vyriausiasis detektyvas inspektorius Adamas Gallopas yra tvirtinęs, kad Ričardas buvo priverstinai patekęs į šiuolaikinę vergiją, kurią vykdė su organizuotu nusikalstamumu susijęs asmuo, rašė „Mail Online“.

Teisėsauga buvo nusprendusi beveik mėnesį nieko neskelbti apie lietuvio atsiradimą viešai, nes buvo baiminamasi dėl jo saugumo. Atsiradus R.Puišiui, pradėtas tyrimas dėl jo išnaudojimo.

„Šiuo metu jis saugus ir mes dirbame, kad taip būtų ir toliau. Taip pat stengiamės užtikrinti, kad jis gautų reikiamą pagalbą, nes pastaruosius 5 metus jis gyveno ekstremaliomis sąlygomis“, – yra kalbėjęs detektyvas R.Hollas.

Vilties suteikė „Facebook“ paskyra

2019 m. lapkritį Ričardo vardu buvo sukurta „Facebook“ paskyra, kuri, kaip sakė vyriausiasis detektyvas inspektorius A. Gallopas, „suteikė mums vilties“.

Kadras iš dokumentikos laidos/Detektyvas Adamas Gallopas
Kadras iš dokumentikos laidos/Detektyvas Adamas Gallopas

„Kai radome „Facebook“ puslapį, tai suteikė mums vilties, tačiau prireikė daug laiko ir gero detektyvinio darbo, kad išsiaiškintume Ričardo dingimo tiesą ir galiausiai jį surastume.“

Viršininkas A.Gallopas pridūrė: „Tai buvo viena iš neįprasčiausių bylų, kokioms man yra tekę vadovauti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius