-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Notaras Aleksonis nutarė išsityčioti ir iš teismų

Antradienį skandalais pagarsėjęs notaras Ernestas Aleksonis be pateisinamos priežasties neatvyko į teismo posėdį, todėl sprendimas jo byloje priimtas už akių.
Ernestas Aleksonis ir policininkas prie notaro automobilio
Ernestas Aleksonis savąjį prabangų visureigį nevengė vairuoti neblaivus, todėl neišvengė kelių policijos dėmesio. / LNK nuotr.

Girtas darbe ir kelyje siautėjęs bei siūlęs džiaugtis, kad dar nieko neužmušė, notaras E.Aleksonis toliau tyčiojasi iš Lietuvos teismų ir visos visuomenės.

Prieš porą savaičių teisme išsireikalavęs, kad jo skundas nebūtų nagrinėjamas be advokato, antradienį šis veikėjas nei pats atvyko į posėdį, nei atsiuntė jo interesams atstovaujantį teisininką.

„Kiek daug mūsų susirinko...“ – nesusilaikė nereplikavusi šią bylą šiandien turėjusi nagrinėti Vilniaus apygardos teismo teisėja Rita Kisielienė.

Praeitame posėdyje E.Aleksonis šią teisėją asmeniškai įtikino, kad tikrai turi pasisamdęs advokatą, kuris atstovaus jo interesams šioje byloje.

Be to, notaras R.Kisielienei pritarė, jog yra suinteresuotas šį ginčą išspręsti kuo greičiau, todėl teisėja geranoriškai pasistengė rasti šiam interesantui netolimą kito posėdžio datą.

Apie ją vilnietis E.Aleksonis buvo informuotas pasirašytinai. Kodėl antradienį vyriškis posėdyje nepasirodė, teismas duomenų neturi.

Teismas nusprendė už akių

Kaip jau pasakojo 15min.lt, šioje byloje ieškovas E.Aleksonis yra apskundęs Notarų garbės teismo sprendimą siūlyti teisingumo ministrui atleisti jį iš pareigūnų. Notaras mano, kad tas 2008 metų balandžio 11 dienos sprendimas yra neteisėtas ir neteisingas.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Ernestas Aleksonis
E.Aleksonis

Beje, į šios dienos posėdį atvykusi atsakovo – Lietuvos notarų rūmų, atstovė Sandra Ražanaitė atsinešė jau 4-ąjį Garbės teismo sprendimą su siūlymu atleisti E.Aleksonį iš pareigų.

Atstovė vylėsi, jog posėdis bus puiki proga įteikti sprendimo kopiją E.Aleksoniui.

„Prašau priimti sprendimą už akių ir atmesti ieškinį kaip nepagrįstą“, – šios dienos posėdyje pareiškė Notarų rūmų teisininkė konsultantė S.Ražanaitė.

Sprendimo už akių paskelbimas negali būti atidedamas, todėl antradienio popietę teisėja R.Kisielienė valandą padirbėjo savo kabinete ir paskelbė: „Pareiškėjo skundas dėl Notarų garbės teismo sprendimo netenkintinas.“

Apskųsti šio sprendimo aukštesnės instancijos teismui E.Aleksonis negali, tačiau turi teisę pateikti motyvuotą prašymą tam pačiam apygardos teismui dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo.

Antradienį, reaguodami į naujienas iš teismo, pranešimą žiniasklaidai dėl skandalingojo sostinės notaro išplatino ir Lietuvos notarų rūmų atstovai. 

Problemų – nors vežimu vežk

Kaip žinoma, užpernai E.Aleksonis užsitraukė Lietuvos notarų rūmų bei Notarų garbės teismo nemalonę, kai prisidarė nemalonumų su policija. E.Aleksonis 2008 metų kovo 11 dieną vairavo automobilį Infiniti neturėdamas teisės, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio.

Tuomet E.Aleksoniui buvo nustatytas 3,54 promilės girtumas. Be to, notaras tyrimą atliekantiems pareigūnams nepateikė asmens dokumentų ir duomenų.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Automobilis pusnyje
Notaro automobilis pusnyje

Notarų garbės teismas tada nusprendė siūlyti teisingumo ministrui atleisti notarą E.Aleksonį iš pareigų, tačiau notaras apskundė šį sprendimą teismui. Skundą nagrinėjant teisme, notaras su advokatu paprašė laikinai sustabdyti procesą, kol kitas teismas priims nutarimą byloje dėl KET pažeidimų.

Kai už vairavimą neblaiviam E.Aleksonis buvo nubaustas, jo įgaliojimai buvo sustabdyti. Šią pasikeitusią aplinkybę E.Aleksonio advokatas panaudojo Vilniaus apygardos teisme kaip motyvą, kodėl byla, susijusi su Garbės teismo sprendimu, turėtų būti nutraukta.

Po kurio laiko E.Aleksonis bylos nutraukimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, nes jo ir advokato pozicijos tuo klausimu esą nesutapo. Kitaip tariant, E.Aleksonis nepageidavo, kad byla būtų nutraukta.

Apeliacinis teismas patenkino jo prašymą, todėl prieš porą savaičių Vilniaus apygardos teismas buvo priverstas skundą nagrinėti iš naujo.

Į vasario 11-os dienos posėdį E.Aleksonis vėlavo apie 15 minučių, tačiau paskambino į teismą ir paprašė palaukti. Atvykęs teismui jis pareiškė, kad nenorėtų posėdžiauti be savo advokato, todėl teisėja bylą buvo priversta atidėti.

Po posėdžio žurnalistų paklaustas, kaip taip atsitinka, jog jis vis prisidaro problemų neblaivus, o paskui priverstas aiškintis teismuose, E.Aleksonis pasiteisino: „Na, nieko dar neužmušiau!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius