Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 21 /16:48

Nufilmuota nusikalstamo pasaulio atstovo M.Mažeikos sulaikymo operacija Kaune

Pirmadienį 15min redakciją pasiekė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota nusikaltėlio sulaikymo operacija Kaune. Sulaikytasis – 41-erių metų Mindaugas Mažeika, įtariamas „agurkinių“ gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymu.
Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija
Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija Kaune / Skaitytojo nuotr.

Rugpjūčio 21 d. 10.40 val. Kauno Draugystės g. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais sulaikė vyrą, kuriam pareikšti įtarimai dėl 2016 m. kovo 30 d. įvykdyto nužudymo bei turto sunaikinimo.

Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija
Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip iš automobilio išvelkamas ir ant žemės paguldomas vyras. Jam uždedami antrankiai. Operacijos vietoje darbavosi ne vienas pareigūnų ekipažas.

VIDEO: Kauniečio užfiksuota sulaikymo operacija

15min žiniomis, sulaikytas vyras – 1975 m. gimęs Mindaugas Mažeika, geriau žinomas pravarde Asilas. Jis siejamas su garsiausia Kauno mašinvagių gauja, kartais vadinama Zoologijos sodu.

Praėjusių metų kovo 30 dieną Kauno rajone esančiame Šatijos miškelyje buvo rastas triskart teisto, su „agurkinių“ gauja sieto 31-erių metų I.Laškevičiaus lavonas. Vyras buvo nušautas (šautinė žaizda kaklo srityje), o ant jo kūno buvo likę kankinimo pėdsakų.

Kauno kriminalistai užtruko mažiau nei parą laiko, kol sulaikė du įtariamus egzekutorius. Tai – teisėsaugininkams gerai žinomi M.Mažeika ir Dainius Paldavičius.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, M.Mažeikai tuomet buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau kardomojo kalinimo laikotarpiu konstatavus jam sunkią nepagydomą ligą, 2016 m. lapkričio 23 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi suėmimas buvo pakeista į užstatą bei dokumentų paėmimą. Taip pat paskirta teismo psichiatrinė ekspertizė. Šia nutartimi vyras buvo įpareigotas nekliudyti tolimesniam tyrimui, nedaryti naujų nusikalstamų veikų.

Šių teismo įpareigojimų įtariamasis nepaisė. Būdamas laisvėje, šių metų sausio 6 d., vyras įtariamas padaręs naują nusikalstamą veiką – siekiant išvengti atsakomybės dėl transporto priemonės vairavimo, kai teisė vairuoti atimta, pareigūnams pasiūlė kyšį.

Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija Kaune
Skaitytojo nuotr./Mindaugo Mažeikos sulaikymo operacija Kaune

Taip pat nustatyta, jog M.Mažeika padarė eilę administracinių teisės pažeidimų: vairavo transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti bei būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų, o liepos mėnesį sukėlė eismo įvykį, kurio metu apgadino 4 transporto priemones.

Kadangi asmuo galimai toliau vykdė neteisėtas veikas, piktybiškai vengė vykti į ekspertinį skyrių ekspertizės atlikimui, taip trukdydamas tolimesniam tyrimui, rugpjūčio 21 d. buvo priimtas sprendimas jį sulaikyti bei pakartotinai kreiptis į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Kauno apylinkės teismo nutartimi vyrui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 20-čiai dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius