-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas paliko 18 tūkst. pakelių cigarečių

Po gaudynių prie sienos su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai sulaikė 18 tūkst. pakelių cigarečių ir jas gabenusį kontrabandininkų automobilį.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Kriokšlio kaimo ribose pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Chrysler Grand Voyager“. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie 2 kilometrus.

Pasieniečiai nurodė vairuotojui sustoti, tačiau šis nepakluso ir spruko. „Chrysler Grand Voyager“ dar kliudė kelio užtvarą, tačiau ir tai vairuotojo nesustabdė. Informaciją apie bėglį juos stabdę pasieniečiai perdavė visiems netoliese budėjusiems kolegų ekipažams.

Vienatūrį „Chrysler Grand Voyager“ apylinkes tikrinę pasieniečiai netrukus surado prie Varėnos rajono Zervynų kaimo, maždaug už 10 kilometrų nuo sienos su Baltarusija. Mašinoje rastos 36 dėžės, iš viso 18 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Vairuotojas buvo pasprukęs.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikytas bėglio automobilis

VSAT pareigūnai patikrino sienos su Baltarusija prieigas. Sienos pažeidimų nenustatyta, todėl gali būti, kad kontrabandininkai tiesiog permetė rūkalus iš Baltarusijos nepažeisdami sienos. Krovinį Lietuvos teritorijoje paėmę bendrai jį turėjo kuo skubiau nugabenti į saugią vietą šalies gilumoje.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Chrysler Grand Voyager“ vairuotojas ieškomas.

Kontrabandinės cigaretės saugomos VSAT Varėnos rinktinėje, „Chrysler Grand Voyager“ – Aleksandro Barausko užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius