Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 07 /15:33

Nuo žiaurios mirties liepsnose moterį išgelbėjęs ir kultūrizmo čempiono raumenų nepabijojęs taksistas: „Jūs jį dabar matėte?“

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama žymaus kultūristo Jurijaus Solionovo byla. Ilgai grasinęs nužudyti dabar jau buvusią širdies draugę Iloną, šių metų pradžioje pabandė įgyvendinti savo sumanymą tokiu žiauriu būdu, kad teismas leido vyrą laikyti už grotų kaip keliantį grėsmę visuomenei.
Jurijus Solionovas ir Ilona Kokosh
Jurijus Solionovas ir Ilona Kokosh / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į teismo salę daugkartinis Lietuvos kultūrizmo čempionas, pasaulio ir Europos varžybų prizininkas J.Solionovas su antrankiais atvesdintas konvojaus pareigūnų. Jo suėmimas baigsis birželio mėnesį, sulaikytas jis nuo sausio mėnesio.

J.Solionovui pareikšti kaltinimai dėl grasinimo nužudyti, pasikėsinimo nužudyti itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Jis žymios fitneso trenerės Ilonos Kokosh laukė prie namų, o jai sėdant į taksi apipylė benzinu ir bandė padegti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurijus Solionovas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurijus Solionovas

„Jis apipylė mane nuo plaukų iki batų. Galvojau, kad tai rūgštis, todėl stengiausi bent nusukti veidą. Tik po to iš specifinio kvapo supratau, kad čia buvo benzinas. Jo rankoje buvo žiebtuvėlis. Laimė, kad taksi vairuotojas spėjo užlaužti jam rankas ir ugnies jis neįžiebė“, – šiurpiais prisiminimais anksčiau su 15min buvo pasidalijusi 39 metų vilnietė Ilona Kokosh.

Anksčiau moteris skundėsi vyro grasinimų sulaukianti jau nuo 2015-ųjų metų, tačiau pagalbos valstybė nesuteikia ir nebando jos apsaugoti. Tačiau pirmadienį teisme ji pasirodė su dviejų kaukėtų pareigūnų palyda.

Dėl grasinimų nužudyti I.Kokosh skundėsi ir anksčiau, J.Solionovas buvo nuteistas Vilniaus miesto apylinkės teisme dar 2016 m., tačiau teroras atsinaujino pernai rugsėjį, kai atlikęs bausmę buvęs kultūristas paleistas iš pataisos namų, ir tęsėsi iki gruodžio mėnesio.

Teisme kaltinamąjį aktą pagarsinęs prokuroras Tomas Čepelionis paminėjo ir keletą J.Solionovo rašytų SMS žinučių, kur jis I.Kokosh kaltina godumu, pasisavinus dešimtūkstantines sumas pinigų.

„Apie ateitį nesvajok, chana“ arba „Na brangioji, kada, kiek dienų tau duoti?“ – tokio turinio žinutės buvo siunčiamos moteriai.

J.Solionovas neigė jam pateiktus kaltinimus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ilona Kokosh
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ilona Kokosh

Liko tik šešėlis

Anksčiau savo raumenimis Lietuvą ir pasaulį stebinęs J.Solionovas, šiandien jau nebeatrodo labai grėsmingas.

„Jūs jį matėt? Aš už jį dabar dvigubai didesnis“, – prieš teismo posėdžio pradžią juokavo herojumi tapęs ir didžiulės tragedijos išvengti padėjęs taksi vairuotojas. Jis byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Vairuotojas pridūrė, kad dvejoti nebuvo kada, o ir pats vyras anksčiau lankė bokso treniruotes.

„Dar ne tokių dalykų nutinka dirbant taksistu“, – visko per daug nesureikšmino pats vaikinas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./J.Solionovas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./J.Solionovas

I.Kokosh jau anksčiau neslėpė – buvęs sugyventinis kamuojamas alkoholizmo, anksčiau bandė nuo ligos gydytis.

„Bandžiau jį pagydyti, buvau su juo visose sveikatos įstaigose. Dėl jo psichinės sveikatos abejonių niekuomet nebūdavo. Problema buvo tik jo priklausomybė nuo alkoholio“, – anksčiau sakė I.Kokosh.

Prašė nušalinti prokurorą

Dar nepradėjus nagrinėti bylos, buvęs kultūristas teikė prašymą nušalinti kaltinimą palaikantį prokurorą Tomą Čepelionį.

Anot J.Solionovo, jo ir I.Kokosh mažametis sūnus ikiteisminio tyrimo metu davė melagingus parodymus.

Fitneso trenerė jau anksčiau 15min užsiminė – jos vaikas visą incidentą matė per virtuvės langą. Pirmadienį J.Solionovas tikino – tai buvo neįmanoma, todėl vaiko teisėsaugai duoti parodymai – melagingi.

„Du žmonės galėję primokyti jį – arba prokuroras, arba Ilona. Iš anksto paruošta duoti žinomai melagingus parodymus. Greičiausiai Ilona, bet galėjo iniciatyvą rodyti ir prokuroras“, – karštligiškai savo tiesą bandė įrodyti J.Solionovas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./937A3170
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./937A3170

Tačiau trijų teisėjų kolegija, sudaryta iš Aivos Survilienės, Stasio Lemežio ir pirmininko Ugniaus Trumpulio, suabejojo tokio prašymo pagrįstumu ir vis bandė išsiaiškinti, kokiu įstatyme numatytu pagrindu reikalaujama prokuroro nušalinimo.

„Palaikau savo ginamojo prašymą, manau, pagrindinis jo argumentas, buvo šališkai atliekamas ikiteisminis tyrimas, buvo daryta įtaka jo mažamečiui sūnui, jis davė melagingus, jam nenaudingus parodymus ir prokuroras tinkamai to nekontroliavo“, – aiškino kaltinamojo gynėja Jūratė Damanskienė.

Trumpai pasitarę teisėjai kaltinamojo prašymą nušalinti prokurorą atmetė.

„Kaltinamasis nenurodė nė vieno iš įstatyme numatyto nušalinimo pagrindų ir objektyvių aplinkybių, kurios leistų manyti, kad prokuroras darė poveikį mažamečiui“, – paskelbė U.Trumpulis.

„Taip nežudoma“

Kaip teisme pasakojo pats kultūristas, išėjęs iš pataisos namų jis planavo keliauti į užsienį, neva Vokietijoje ir Norvegijoje turėjo gerų darbo pasiūlymų. Tiesa, suprasti vyrą nebuvo paprasta, jo aiškinamos aplinkybės nuolat keitėsi.

Vėliau jis aiškino, kad pas I.Kokosh buvo likęs jo telefonas ir ši jo nenorėjo atiduoti, dėl to jis dar praėjusių metų kovą kreipėsi į policiją.

„Ji vagilka. Pavogė telefoną, banko korteles“, – įrodinėjo J.Solionovas ir pridūrė, kad išėjęs iš pataisos namų iki lapkričio su buvusia sugyventine, prie kurios teismo sprendimu net neturėjo artintis, bendravo draugiškai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurijus Solionovas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jurijus Solionovas

Teisėjas U.Trumpulis paprašė paaiškinti, ką konkrečiai reiškia jo rašytos žinutės, pavyzdžiui, ką turėjo mintyje rašydamas „cinizmo ir degradacijos viršūnė“.

„Aiškinu jums, kur cinizmo ir degradacijos viršūnė – paėmė mano pinigus, išgrynino, važiavo į Antaliją, gyveno. Aš dar į jos sąskaitą pervedžiau 10 tūkst. eurų sūnaus išlaikymui. Viena ranka ima pinigus, kita sodina. Ji kartą išgėrusi du butelius vyno neleido manęs namo, man draugai išnuomojo butą, vėliau užvedė bylą, davė melagingus parodymus“, – teisme emocingai savo tiesą įrodinėjo kultūristas.

Anot jo, šioje situacijoje auka yra jis – buvo neteisingai nuteistas dar 2016 m., neva grasinimais nužudyti pasiskundusi I.Kokosh melavo, o tyrėjai ir teismas buvo tendencingi.

Bandydamas įrodyti savo tiesą jis ne kartą kreipėsi į policiją, prašė grąžinti pinigus, tačiau teisėsaugos institucijos į jo kreipimusis nereagavo. „Teismas, prokuratūra, kažkokios mafijinės struktūros“, – įvardino J.Solionovas.

Savo sprendimą apipilti buvusią sugyventinę vyras aiškino tuo, kad buvo afekto būsenos, susidūręs su policijos abejingumu, likęs be pinigų ir be plano, ką daryti, griebėsi radikalių sprendimų. Tiesa, jis sakė, kad tiesiog rado kibirėlį su neaiškiu skysčiu, galbūt kompotu.

Tačiau ketinimą nužudyti sugyventinę jis kategoriškai neigė. „Taip nežudoma“, – sakė benzinu apipylęs ir padegti I.Kokosh bandęs J.Solionovas. Jis neatsimena, ar rankose laikė žiebtuvėlį, tačiau neneigė jį turėjęs su savimi – sportininkas nevengia parūkyti.

Suprasti akimirksniu

  • Ilona su vyresniu vyru Jurijumi Solionovu kartu gyveno apie 13 metų. Pora nebuvo susituokusi, tačiau susilaukė vaiko, jis iki šiol mažametis. Abu jie turi dabar jau suaugusių vaikų iš ankstesnių iširusių santuokų.
  • Ilona teigia daug sykių įspėjusi vyriškį, kad jis privalo atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio ir mokytis valdyti agresiją, antraip jiems teks išsiskirti.
  • Intensyvus Ilonos terorizavimo etapas prasidėjo nuo 2015 m. Už grasinimą nužudyti vyriškis buvo nuteistas ir pasiųstas atlikti realaus laisvės atėmimo bausmės. Dar būdamas pataisos namuose nuteistasis rašė nukentėjusiajai, grasindamas mirtimi.
  • Moterį vyras persekiojo ir pastaruoju metu – rašinėjo SMS žinutes, sekė, baugino.
  • Sausio 13 d. Žirmūnų gatvėje jis įvykdė išpuolį, dėl kurio buvo sulaikytas 48 valandoms. Po dviejų parų teismas leido jį suimti ir laikyti nelaisvėje 2 mėnesius.
  • Prokurorai dėl išpuolio J.Solionovą apkaltino dėl grasinimo nužudyti, pasikėsinimo nužudyti itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius