-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nusikaltėliai sekė Nerimi plukdomą krovinį – tą patį darė ir pasieniečiai

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai užkardė du bandymus Nerimi į Lietuvą atplukdyti kontrabandinių cigarečių. Neteisėtus krovinius, prie kurių buvo pritvirtinti lokacijos nustatymo įrenginiai, pasieniečiai susekė naudodamiesi sienos stebėjimo sistema.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Šeštadienį po vidurnakčio Nerimi einantį sienos su Baltarusija ruožą kontroliavę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai pastebėjo upe plaukiantį įtartiną daiktą. Ši vieta yra netoli Prienų kaimo Švenčionių rajone.

Srovės neštą krovinį pasieniečiai išgriebė priplaukę tarnybine valtimi. Paaiškėjo, kad tokiu būdu kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė 240 sandariai polietilenu apvyniotų pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Prie krovinio buvo pritvirtintas GPS siųstuvas – tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Maždaug po valandos Pavoverės užkardos pasieniečiai iš Neries išgriebė dar vieną tokį patį krovinį su cigaretėmis. Prie jo taip pat buvo pritvirtintas GPS siųstuvas.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Iš viso į pasieniečių rankas pakliuvo 480 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Toks bandymas atplukdyti cigaretes į Lietuvą buvo užfiksuotas ir prieš dvi savaites. Tuomet pasieniečiai iš Neries ištraukė 1 000 pakelių iš Baltarusijos pasiųstų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Nerimi, prieš jai įtekant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kuomet rūkalus iš kaimyninės valstybės upe bandoma atplukdyti į Lietuvą, pasitaiko neretai.

Ankstesnių žiemų metu, kuomet prasidėdavo ledonešis, kontrabandininkai Baltarusijoje griebdavosi ir kitokių gudrybių. Tarpusavyje suraišiotas cigarečių dėžes buvo bandoma užmaskuoti ir padaryti panašiomis į plaukiančias ledo lytis. Jos buvo apvyniojamos medicinine marle, apdrabstomos sniegu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius