Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nuteistas Klaipėdos neįgaliųjų sporto aktyvistas G.Jonauskas, pasisavinęs 888 tūkst. eurų

Didelės apimties tyrime dėl didžiulių neįgaliesiems skirtų lėšų pasisavinimo surinktus duomenis patvirtino dviejų instancijų teismai – kelių Klaipėdos neįgaliųjų asociacijų ir vieno neįgaliųjų sporto klubo prezidentas Gintas Jonauskas pripažintas kaltu dėl 888 tūkst. eurų.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

Klaipėdoje dviem neįgaliųjų asociacijoms ir sporto klubui vadovavęs Gintas Jonauskas teismuose yra pripažintas kaltu dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, didelės vertės turto pasisavinimo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo. Teigiama, kad jis pasisavino 888 tūkst. eurų, kurie buvo gauti kaip parama neįgaliesiems.

Tyrimo, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, duomenimis, kaltinamasis G.Jonauskas pasisavino didžiąją dalį asociacijoms ir sporto klubui juridinių ir fizinių asmenų 2015–2019 metais, kaip paramą, skirtų piniginių lėšų ir tam, kad būtų nuslėptas piniginių lėšų pasisavinimas, galimai tyčia paslėpė apskaitos dokumentus.

Į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 12 tūkst. eurų mokesčių.

Baudžiamosios bylos duomenimis, asociacijoms ir sporto klubui rėmėjų piniginės lėšos buvo pervedamos į banko sąskaitas bei duodamos grynaisiais pinigais.

Remiantis atliktu tyrimu, kaltinamasis G.Jonauskas gautų grynų pinigų į asociacijų ir sporto klubo kasą, banko sąskaitas neįnešė, nepanaudojo asociacijų ir sporto klubo veikloje.

Taip pat tyrimas parodė, kad kaltinamasis iš asociacijų ir sporto klubo sąskaitų atlikdavo bankinius pavedimus, atsiskaitinėdavo banko kortele už galimai ne su asociacijų ir sporto klubo veikla susijusias prekes bei paslaugas.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2015–2019 metų laikotarpiu kaltinamasis galėjo pasisavinti svetimo turto, piniginių lėšų už daugiau nei 888 tūkst. eurų.

Remiantis tyrimo metu FNTT pareigūnų surinktais duomenimis nustatyta, kad kaltinamasis, siekdamas išvengti mokesčių sumokėjimo 2015–2019 metų laikotarpiu, Klaipėdos apskrities Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė galimai neteisingus duomenis apie asociacijų bei sporto klubo turtą ir pelną. Dėl to į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Laisvės atėmimo neįgalus nuteistasis išvengė, tačiau buvo įpareigotas sumokėti 9000 eurų baudą.

Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą baigė ir perdavė Klaipėdos apygardos teismui baudžiamąją bylą užpernai rudenį.

Teismas G.Jonauską pripažino kaltu pagal visus jam inkriminuotus straipsnius. Laisvės atėmimo neįgalus nuteistasis išvengė, tačiau buvo įpareigotas sumokėti 9000 eurų baudą. Be to, 0,88 milijono eurų sumą teismas pripažino nusikalstamu būdu gautomis, todėl konfiskuotinomis lėšomis.

Pirminį uostamiesčio teismo verdiktą jau spėjo patikrinti ir Lietuvos apeliacinis teismas sostinėje, tad nuosprendis G.Jonauskui šiuo metu yra įsiteisėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje