Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuteistas kovotojas R.Morkevičius prašo teismo įslaptinti jo išpuolio vaizdo medžiagą

Balandžio 27 d. dėl viešosios tvarkos pažeidimo nuteistas kovotojas Remigijus Morkevičius teismui pateikė asmeninį prašymą. Sunkiai valdomu charakteriu garsėjantis 33-ejų metų vyras prašo uždrausti paviešinti dvidešimčia arešto parų virtusių balandžio 11 d. muštynių medžiagą.
Remigijus Morkevičius teisme
Remigijus Morkevičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Morkevičius buvo teisiamas už tai, kad viešoje vietoje, Kauno Rotušės aikštėje, užsipuolė ir nesunkiai sužalojo niekuo dėtą britą, rodė nepagarbą kitų asmenų atžvilgiu. Balandžio 27 d. buvo priimtas Kauno apylinkės teismo sprendimas – prasikaltusiam kovotojui paskirta 20 parų arešto bausmė, kurią leista atlikti poilsio dienomis. Teismas atsižvelgė į tą faktą, jog kaltinamasis – studentas.

Teismo sprendimas įsiteisėjo gegužės 18 d., o po jo įsiteisėjimo visi, norintys susipažinti su byloje esančia vaizdo medžiaga, gali kreiptis su prašymais į teismą. Žinodamas tai, R.Morkevičius suskubo kreiptis pirmasis.

Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaida Bytautė patikino, jog buvo gautas asmeninis nuteistojo prašymas neleisti paviešinti byloje esančios, filmavimo kameromis užfiksuoto jo išpuolio balandžio 11-ąją dieną vaizdo medžiagos.

Prašymo motyvai paaiškės jo nagrinėjimo teisme metu. Manoma, jog to R.Morkevičius pageidauja, norėdamas apsaugoti nepilnamečių interesus.

„Byloje aptariama vaizdo medžiaga buvo iššifruota. Birželio 7 d. šį prašymą, atsižvelgęs į jo motyvus, teismas tenkins arba ne. Pats R.Morkevičius į teismo posėdį nekviečiamas“, – patikino V.Bytautė.​

VIDEO: Remigijus Morkevičius siūlo premiją tiems, kas pamatys jį su alkoholiu rankose
VIDEO: Remigijus Morkevičius apie teismo sprendimą: „Atsisėsiu ir atsėdėsiu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius