Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudytos V.Stankutės–Butkienės draugė: parašiau jai, kad N.Kalaušis gali ir nužudyti

Žiauriai nužudytos „TV pagalbos“ žurnalistės Viltės Stankutės–Butkienės artimieji sako, kad tragediją buvo galima nujausti. Juk ir pati moteris žinojo, kad skyrybos su buvusiu širdies draugu Nerijumi Kalaušiu bus labai sudėtingos. „Viena iš paskutinių žinučių tą vakarą buvo tokia, kad aš parašiau, jog Nerijus yra toks žmogus, kuris gali nužudyti. Dabar labai gailiuosi, kad taip parašiau“, – TV3 laidoje „Prieš srovę“ kalbėjo nužudytosios draugė Sandra Žutautienė.
Viltė Stankutė-Butkienė
Viltė Stankutė Butkienė. / Stop kadras

Pavydus ir žiaurus. Taip žudiką N.Kalaušį apibūdino ne tik artimiausios V.Stankutės–Butkienės draugės, kurios vyrą pažinojo, bet ir kaimynai.

„Banditas! Atsiprašau, kad taip pasakiau“, – keikdamasi sakė garbaus amžiaus kaimynė Janina. TV3 žurnalistams ji pasakojo, kad N.Kalaušis buvo tikras kaimo siaubas, kurį gyventojai vadino „velniu“. Esą jis mušdavo ne tik vyrus, bet vaikus ir moteris. „Abu jie tokie su broliu, pridubasindavo bet ką“, – kalbėjo kaimynė Janina. 

Panašiai N.Kalaušį apibūdino ir V.Stankutės–Butkienės draugės, su kuriomis žurnalistė kūrė laidą „TV pagalba“. 

Jo žvilgsnis buvo bukas ir piktas, man labai nepatiko jo eisena, stovėsena. Jis net rankų nemokėjo laikyti – ar stovėtų, ar sėdėtų, jis visada laikė sugniaužęs kumščius, – sakė S.Žutautienė.

„Man jis iškart nepatiko, bet nesakydavau to prie jo. Nepatiko dėl to, kad jo žvilgsnis tragiškas, visų pirma. Aš nemoku apibūdinti, bet man taip būna, kad aš pamatau žmogų ir iškart susidarau nuomonę. Ir retai kada būna, kad klysčiau. Jo žvilgsnis buvo bukas ir piktas, man labai nepatiko jo eisena, stovėsena. Jis net rankų nemokėjo laikyti – ar stovėtų, ar sėdėtų, jis visada laikė sugniaužęs kumščius. Visiškai nemokėjo bendrauti“, – ašarodama pasakojo nužudytosios draugė S.Žutautienė.

Kita „TV pagalbos“ žurnalistė Gerda Stiklickienė prisiminė, kad V.Stankutė–Butkienė ne kartą pasakojo apie smurtą – išgėręs N.Kalaušis moterį žiauriai mušdavo. Kodėl? Nes buvo labai pavydus.

„Ji man pasakojo, kad kai jis išgerdavo, tai grasindavo, net kartą buvo pakėlęs ranką prieš ją. Ir ta jo agresija buvo visiškai nepaaiškinama, kildavo iš niekur“, – prisiminė G.Stiklickienė.

Draugės sakė, kad prieš kelias savaites V.Stankutė–Butkienė pagaliau ryžosi palikti smurtaujantį vyrą.

„Man buvo keista, kad ji taip džiaugėsi. Kai pasakė, kad pagaliau paliko Nerijų, aš ją pasveikinau, pasakiau, kad padarė teisingą sprendimą. Ji buvo labai linksma, o tai buvo keista, nes žinojau, kad ji viduje labai išgyvena. Tas jos džiaugsmas buvo nenatūralus, matyt, ji nenorėjo parodyti to skausmo“, – svarstė G.Stiklickienė.

Draugės spėjo, kad pati V.Stankutė–Butkienė nujautė, jog pavydus mylimasis taip lengvai nepaleis. 

„Ji man sakė, kad jaučia jo šešėlį“, – prisiminė S.Žutautienė. Draugės trumposiomis žinutėmis susirašinėjo tą vakarą, kai buvo įvykdytas žiaurus nusikaltimas.

Ji man sakė, kad jaučia jo šešėlį, – prisiminė S.Žutautienė.

Nužudytosios draugės spėjo, kad N.Kalaušis kruopščiai suplanavo nusikaltimą. Gali būti, kad tą lemtingą vakarą jis stebėjo žurnalistės namus, pamatė ją grįžtančią su 37 metų Giedriumi Pavasariu, o tada, pagautas pavydo, įsiveržė į namus ir griebėsi peilio.

„Viltė turėjo šunį, kurį jai padovanojo Nerijus. Tai nemanau, kad jam buvo problema praeiti pro jį“, – svarstė  S.Žutautienė. Be to, žudikas galėjo turėti raktus tiek nuo žurnalistės namo, tiek nuo garažo durų.

Nužudytosios kaimynai pasakojo, kad nepastebėjo poros barnių. Priešingai – viešumoje porelė atrodė gražiai.

„Matydavome, kad kai vakare ji grįžta iš darbo, tai jis ją pasitinka, pasibučiuoja, apkabina“, – pasakojo kaunietis Tomas, gyvenantis priešais V.Stankutės–Butkienės namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius