Šuolio į Nemuną kaina: nuo policijos sprukęs kaukės nedėvėjęs kaunietis mokės baudą

Kauno apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo skyrė baudą kuriozinę situaciją balandžio 19 dieną sukėlusiam kauniečiui. Panemunėje be kaukės vaikščiojęs Mindaugas G. du kartus nepaklausė pareigūnų įspėjimo dėl karantino pažeidimo, o po trečiojo dėjo į kojas ir šoko į šaltą Nemuno upės vandenį. Prireikė ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos.
Nemune apvirto baidarė
Spec. tarnybos prie Nemuno/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities policija tyrimą triukšmingai nuskambėjusių gaudynių istorijoje baigė dar pirmosiomis gegužės dienomis. Administracinio nusižengimo byla buvo perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui. Buvo aišku, kad 1979 metais gimusiam kauniečiui teks atsakyti ir už tai, kad viešoje vietoje nedėvėjo apsauginės kaukės, ir už tai, kad nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų.

Savo verdiktą teismas paskelbė gegužės 25 dieną.

Už administracinį nusižengimą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnio 4 dalyje (karantino taisyklių pažeidimas), nenuoramai skirta 500 eurų bauda. Ir tai yra minimali galima piniginė nuobauda. Kauniečiui grėsė bauda iki 1500 eurų.

Už administracinį nusižengimą, numatytą Administracinių nusižengimų kodekso 506 straipsnio 4 dalyje su ženkleliu 1 (Policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymas ekstremalios padėties šalyje bei karantino metu), gresia bauda nuo 200 iki 500 eurų. Kauniečiui už šį antrąjį pažeidimą teismas nusprendė skirti 300 eurų baudą.

Galiausiai Kauno apylinkės teismas nuobaudas subendrino ir paskyrė galutinę baudą, skirtą už sunkesnįjį iš padarytųjų administracinių nusižengimų. Į Nemuną nuo policijos sprukusiam vyrui teks susimokėti 500 eurų. Pagal galiojančią teismų praktiką didesnė piniginė nuobauda dažniausiai apima ir mažesnę.

Paskutiniajame posėdyje ir verdikto paskelbime sumaištį karantino metu viešoje vietoje sukėlęs Mindaugas G. nedalyvavo.

15min primena, kad balandžio 19 dieną Panemunės šile Kaune be kaukės vaikščiojęs vyras du kartus nesiklausė pareigūnų įspėjimo užsidėti kaukę, o po trečiojo spruko ir šoko į šaltą upės vandenį.

Apie šį nutikimą savajame „Facebook“ profilyje tuomet teko papasakoti Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui laikinai vadovaujančiam Elanui Jablonskui.

Komisaras stebėjosi, kad du sykius geranoriškai įspėtas vyras elgėsi savaip, o trečią kartą patruliams įspėti jo nebepavyko. Vyras puolė bėgti, nestojo prašomas ir galiausiai įšoko į vandenį, o priplaukęs prie tilto atramos ten nusprendė pasilikti. Teko prašyti ir gelbėtojų pagalbos jį pargabenti į Nemuno krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius