Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabaisko seniūnas apie vyro žūtį jo tėvo pastate: nežinia, kaip darbininkai ten atsidūrė

Praėjusį penktadienį Pabaisko gyvenvietę sudrebinusios skaudžios nelaimės aplinkybės tebėra miglotos. Esą niekas nežino, ką apleistame vaikų darželyje, kuriame siena užgriuvo du vyrus, tie statybininkai apskritai veikė. Vietos seniūnas pranešė, kad tikrasis formalus pastato savininkas yra jo tėvas, kuris pastaruoju metu dėl pašlijusios sveikatos ir pats yra ligoninėje.
Gediminas Lapukas
Gediminas Lapukas ir apleistas pastatas Pabaiske / „Google maps“ ir „Gimtoji Žemė“ archyvo nuotr.

Vienas žmogus žuvo, o dar vienas buvo sužalotas penktadienio popietę Pabaisko miestelyje (Ukmergės rajone), kur buvo tvarkomas buvusio vaikų darželio pastatas ir plytų siena užgriuvo darbininkus.

Įvykio vietoje dirbusių Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovų suvestinėje užfiksuota, kad 2019-01-25 apie 15.17 val. Ukmergės r., Pabaisko mstl., Pergalės gatvėje 8, buvusiame vaikų darželyje nuvirto ardoma mūrinė siena ir prispaudė 2 darbininkus. Atvykus parankinėmis priemonėmis žmonės išlaisvinti ir perduoti medikams. Nukentėjęs vyras (g. 1964 m.) išvežtas į ligoninę, kitam vyrui (g. 1959 m.) konstatuota mirtis.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir Vilniaus apskrities policijoje, pareigūnų pirminiai skelbiami duomenys tokie: 2019 m. sausio 25 d. apie 15.20 val., ardydami apleisto darželio pastato sieną, ant savęs ją užsivertė vyras (gim. 1960 m.), nuo patirtų sužalojimų jis mirė, ir vyras (gim. 1964 m.), jis dėl patirtų sužalojimų pristatytas į Ukmergės ligoninės priėmimo skyrių.

Penktadienį įvykio įkarštyje buvo pranešta, kad šio prieš kurį laiką privatizuoto pastato šeimininkas, kaip fizinis asmuo, yra vietos seniūnas. Penktadienį Gediminas Lapukas mobiliuoju telefonu neatsiliepė, tačiau pirmadienį suskubo patikslinti įvykio aplinkybes, pateikti savąją versiją ir pranešė užjaučiantis nukentėjusiųjų šeimas.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai pirmadienį paviešino informaciją, kad seniūnas G.Lapukas labai apgailestauja dėl šio skaudaus įvykio, kuriame vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sužalotas. Pats G.Lapukas apie šių dviejų vyrų darbą minimame pastate nieko nežinojo, nes pastatas priklauso ne jam (kaip 15min šaltiniai skelbė įvykio įkarštyje), o jo tėvui – Vladui Lapukui.

„Deja, pats savininkas dėl prastos sveikatos būklės ir ligos dar prieš įvykį buvo paguldytas į ligoninę, todėl savo tėvui atstovauja sūnus“, – teigiama pranešime.

Pasak G.Lapuko, netiesa, kad pastatas įsigytas seniai, jis nupirktas iš vienos bendrovės tik 2018 m. vasarą.

Pastate, anot G.Lapuko, nevyko renovacija, pats G.Lapukas sako nežinantis detalių, kaip šie vyrai atsidūrė tame pastate.

„Įvykio detales šiuo metu aiškinasi policijos pareigūnai, vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl kažką plačiau komentuoti nėra galimybių“, – rašoma LSDDP pranešime.

Bet pats G.Lapukas susisiekė su nukentėjusiųjų šeimomis, su jomis bendrauja, žuvusiojo šeimai pareiškė užuojautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius