Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo policijai įkliuvo seną kaimynę apgauti bandžiusi moteris

Šiaulių apskrities VPK Pakruojo rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminiai tyrimas dėl sukčiavimo. Pakruojo miesto gyventoją bandė apgauti kaimynė.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, nustatyta, kad apsukri kaimynė pasiėmusi patiklios senyvo amžiaus moters pasą bandė save įgalioti disponuoti banke esančiais piniginiais indėliais. S.V.  (gimusi 1975 m.) pasisiūlė senyvo amžiaus kaimynei padėti sutvarkyti medicininius dokumentus ligoninėje, tuo pačiu jai kilo ir planas, kaip pasipelnyti.

Netruko išaiškėti apsukrios pakruojietės planai - ji sulaikyta įvykio vietoje ir pristatyta į policijos komisariatą, po apklausos paleista į namus. S.V. prisipažino bandžiusi apgauti savo kaimynę. Gyventojams patariama neduoti savo asmens dokumentų kitiems asmenims.

Dažniausia pasitaikantis apgaulės atvejis - kai sukčiai apsimeta įvairių įstaigų darbuotojais. Policija prašo gyventojų nebūti patikliais, o paprašyti atvykėlių parodyti darbuotojo pažymėjimą, kitus duomenis, galinčius padėti atskirti tikrą darbuotoją nuo apgaviko.

Niekada neduokite pinigų, ar kitų vertybių už tai negaunant atsiskaitymo kvito ar kito pinigų perdavimo faktą liudijančių dokumentų. Kilus įtarimui, kad Jūsų namuose apsišaukėlis, nedelsiant skambinkite policijai telefonu Nr. 112 ir įsidėmėkite kuo daugiau apsimetėlio bruožų ar automobilio valstybinius numerio ženklus.

Kitas pasitaikantis sukčiavimo būdas - į mobilaus ryšio telefoną nukentėjusiems paskambinama ar parašoma trumpoji žinutė, kad neva Jūsų artimasis pateko į bedą ir skubiai reikalingi grynieji pinigai nuostoliams padengti. Kaip taisyklė, sukčiai apsimeta policijos pareigūnais ar kitais teisėsaugos institucijų atstovais.

Netikėkite šiomis istorijomis, policijos pareigūnai turtinių santykių nesprendžia ir nuostolių nereikalauja atlyginti. Gavus tokį skambutį ar trumpąją žinutę išklausinėkite kuo daugiau tariamo įvykio aplinkybių, tada skambinkite į neva į nelaimę patekusiam giminaičiui. Neprisiskambinus, kreipkitės į policijos komisariatą.

Policijos darbuotojai, budintys visą parą, žino, kur ir kokius veiksmus atlikinėja kiti darbuotojai ir ar yra registruotas šis įvykis. Šiuo būdu lengvai išvengsite apgaulės ir nepateksite į sukčių pinkles. Apie gautą pranešimą ar skambutį praneškite policijos komisariatui, nurodydami telefono numerį, iš kurio gautas pranešimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius