Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos pliaže – girtų paauglių gaudynės: poilsiautojai manė, kad skęsta vaikas

Ketvirtadienio vakarą Palangos pliaže užfiksuotos gaudynės. Poilsiautojų į įvykio vietą dėl galimai skęstančio vaiko iškviesti gelbėtojai sučiupo tris girtus nepilnamečius. Ne visi jie yra sulaukę 14 metų amžiaus, tad teisiškai laikomi mažamečiais. Ketvirtasis paauglių kompanijos narys pabėgo, tačiau vėliau pats su tėvais prisistatė į policijos komisariatą.
Mažamečių sulaikymas Palangos pliaže
Mažamečių sulaikymas Palangos pliaže / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Rugpjūčio 2 dieną apie 20 valandą Palangos pliažu lekia gelbėtojų automobilis. Sustoja prie pat vandens (ties Jūratės gatvės įėjimu į paplūdimį). Iš automobilio iššoka keturi gelbėtojai, vienas jų, pirmiau už kitus, puola kažką aiškintis su keliais besimaudžiusiais vaikais.

Neilgai trukus vaikai, kurie prieš tai į vandenį brido itin garsiai kalbėdami (balsai girdėjosi ir už 50 metrų), pasileidžia bėgti į kopas. Paskui juos bėga ir gelbėtojai. Vienas jų sučiumpa ir ant žemės pargriauna vieną iš sprukusiųjų. Toks pat likimas ištinka ir dar du vaikus. Ketvirtajam pavyksta išvengti sulaikymo. Vyksta žodinis konfliktas.

Poilsiautojai pliaže ima spėlioja, kas gi čia nutiko? Ką gi prisidirbo šie vaikinai? Trijulė susodinama į gelbėtojų automobilį ir išvežama į gelbėtojų stotį – ten jų laukia iškviesti policijos pareigūnai.

Šį įvykį užfiksavę 15min žurnalistė bei fotografas iškart susisiekė su Palangos gelbėtojų tarnybos vadovu Jonu Pirožniku.

„Gavome iš poilsiautojų pranešimą, kad skęsta vaikas. Nuvykome į vietą. Gelbėtojas ten buvo iš posto atbėgęs. Buvo keturi jauni vaikinai – tris sulaikėme, ketvirtasis pabėgo. Iškvietėme policiją, nes sulaikytieji buvo girti ir, galimai, apsvaigę nuo kokių narkotinių medžiagų. Berniukams nuo 12 iki 14 metų, bent jau taip sakė“, – tai, kas nutiko, paaiškino pats įvykyje dalyvavęs J.Pirožnikas.

Pasak gelbėtojų vado, pranešimas apie skęstantį vaiką nebuvo melagingas – nepilnamečiai iš tiesų buvo vandenyje, vienas jų imitavo skendimą, taip norėdamas paerzinti visuomenę, patikrinti gelbėtojų darbą. Ant kranto buvę poilsiautojai į tai sureagavo rimtai.

„Kai atvežėme juos į gelbėtojų stotį, pradėjo keiktis, visokiais žodžiais mus vadinti. Vienas šaukė: „Žinosi, ką mano tėvas tau padarys. Kodėl jūs mane griebėte?“. Sakau, nereikėjo bėgti, nereikėjo spirti. Išsiaiškinau, kad pastūmė gelbėtoją ir spyrė. Priešinosi, matėte tikriausiai patys: pasakėme, kad sėstų į mašiną, kad atvažiuos policija, tai išgirdę žodį „policija“, jie bėgti pradėjo. Pamanėme, gal vagiliauja ką. Akys pas tą vieną, kur pabėgo... 100 proc. narkotikų vartojęs“, – teigė J.Pirožnikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Pirožnikas

Paklaustas, ar girti nepilnamečiai bei suaugę dažnai šią vasarą sučiumpami paplūdimyje, gelbėtojų vadas tik giliai atsiduso: „Neužtektų jums savaitės visiems reportažams surašyti. Štai šiandien ryte, apie 9.30 val., vieną vyriškį, vos ant kojų besilaikantį, išprašėm iš pliažo. Atėjo maudytis griuvinėdamas. Sustabdai tokius, pradeda grasint, kad atleis iš darbo ir panašiai.“

Kiek vėliau J.Pirožnikas pranešė, kad sulaikytų vaikų tėvai atvyko į policijos komisariatą. Jiems skirtos baudos. Trims nepilnamečiams nustatytas girtumas.

„Vienas įpūtė tiek promilių, kad arti vidutinio girtumo laipsnio. Palangiškiai. Kalbėjau komisariate su vaikų tėvais. Sakė, labai gerai, reikėjo to. Papasakojau, kad vienas gelbėtojas norėjo padėt, pradėjo jį stumdyti, tad kiek sugriebė. Tai, sako, gerai, reikėjo stipriau paimti, žinosime, kur būna. Neva tai namie dirbti nieko nenori, namuose nesėdi. Kur prisigėrė, nežino. Tikino, kad pirmas toks kartas.

Beje, skambino vėliau mūsų numeriu 1509 kažkoks asmuo. Klausė, kur tie trys vaikinai, kuriuos į stotį iš pliažo pristatė. Perklausėme, kodėl nori žinoti. Sakė, reikia, nes domisi policija. Perklausė, gal bus tas ketvirtas vaikis, kuris pabėgo, tai ėmė ir numetė telefono ragelį. Ieškojo draugų“, – teigė J.Pirožnikas.

Vėliau, anot jo, pabėgęs vaikas pats prisistatė į policijos komisariatą.

15min fotografo užfiksuotose nuotraukose matoma, kad vienas iš sulaikytų vaikų dėvi vieno iš Palangos sporto klubų marškinėlius. 15min susisiekė su šio klubo vadovu Rolandu Remeika. Jis pabrėžė, kad šis berniukas treniruočių jau nebelanko apie pusmetį, o marškinėliai – seni.

„Marškinėliai yra seni, pagaminti prieš ketverius metus. Šiuo metu tas vaikas pas mane klube jau nesportuoja – lanko krepšinio treniruotes. Problematiškas vaikas, bet būna ir blogiau. Nesilaikė klube disciplinos, nesilaikė taisyklės neskriausti mažesnių. Ar nustebino tai, kad pakliuvo į policijos rankas neblaivus? Įtariau tai. Tik, kiek žinau, nebuvo jis išgėręs daug, mažiausiai iš visų“, – teigė R.Remeika.

Jis patikino, kad jo buvęs auklėtinis yra prižiūrėtas, jam suteikta viskas, ko reikia. Šiuo metu tvarkomi įvaikinimo dokumentai.

„Dėl to, kad gauna viską, ir yra „išpindėjęs“. Matyt, per daug laisvės gavo. Aš jį vakar iš policijos ir pasiėmiau. Tyli. Smūgis man čia labai didelis“, – patikino sporto klubo vadovas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mažamečių sulaikymas Palangos pliaže
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mažamečių sulaikymas Palangos pliaže

Kaip 15min informavo Klaipėdos apskrities policija, rugpjūčio 2 dieną apie 20 valandą gautas pranešimas, kad Žvejų gatvėje Palangoje gelbėtojai sulaikė tris galimai neblaivius asmenis. Jie perduoti policijos pareigūnams.

Visi vaikinai gimę 2004 metais. Nustatyti neblaivumai: 0,50 prom., 1,24 prom. ir 0,49 prom.

20.35 valandą į Palangos komisariatą atvyko taip pat 2004 metais gimęs palangiškis, kuris buvo su likusiais trimis paaugliais, jam nustatytas 0,45 prom. neblaivumas.

Jaunuoliai perduoti artimiesiems. Informacija bus perduota savivaldybės administracijai ir vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė penktadienį popiet15min teigė, kad informacijos suteikti apie šį įvykį negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius