Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policija ieško nukentėjusiųjų nuo įtariamųjų sekso vergovės organizatorių

​Kaip jau skelbė 15min.lt, dar sausio 15 d. buvo sulaikyti keturi įtariamieji: panevėžiečiai R.B. (gimęs 1980 m.), S.R. (gimęs 1980 m.), J.S. (gimęs 1985 m.) ir šakiškis R.S. (gimęs 1967 m.). Visi įtariamieji policijai žinomi. Dabar pareigūnai prašo visuomenės pagalbos: ieškoma nukentėjusiųjų ar turinčiųjų informacijos apie šių įtariamųjų veiklą.
Panevėžietis S.R. (gimęs 1980 m.)
Panevėžietis S.R. (gimęs 1980 m.) / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Panevėžio apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai itin greitai užkirto kelią prekybos žmonėmis sandoriui ir sulaikė keturis įtariamuosius.

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Panevėžietis J.S. (gimęs 1985 m.)
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Panevėžietis J.S. (gimęs 1985 m.)

Panevėžio apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai suklastotų pinigų, kuriais buvo atsiskaityta už taksi paslaugas. Įtarus, kad netikrais pinigais disponavę asmenys gali būti prisidėję ir prie sunkesnio nusikaltimo, pareigūnai informacija pasidalino su kolegomis, tiriančiais organizuotus nusikaltimus.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, gavę informacijos apie galimą prekybos žmonėmis sandorį, tikrino visas įmanomas versijas ir žaibiškai užkirto kelią merginos pardavimui. Dėl 26 metų merginos pardavimo įtariamieji jau buvo sutarę iš anksto. Po intensyvaus pareigūnų darbo, buvo surasta ir išlaisvinta mergina, kurią buvo ruošiamasi išvežti į užsienio valstybę verstis prostitucija. Mergina nesuprato, jog ji yra prekybos žmonėmis sandorio auka, nesiaiškino kelionės smulkmenų, nors dar neišvežta į užsienį jau buvo seksualiai išnaudojama. Pareigūnai nukentėjusią merginą nukreipė į tarptautinę katalikišką organizaciją „Caritas“, kurioje jai suteikta profesionali pagalba. 

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Panevėžietis R.B. (gimęs 1980 m.)
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Panevėžietis R.B. (gimęs 1980 m.)

Pareigūnų bendradarbiavimas ir laiku pasidalinta informacija padėjo itin greitai ir efektyviai atskleisti sunkų nusikaltimą – prekybą žmonėmis – ir užkirsti kelią skaudžioms pasekmėms. Sausio 15 d. sulaikyti keturi įtariamieji: panevėžiečiai R. B. (gimęs 1980 m.), S. R. (gimęs 1980 m.), J. S. (gimęs 1985 m.) ir šakiškis R. S. (gimęs 1967 m.). Visi įtariamieji policijai žinomi. 

Sausio 16 d. teismas skyrė kardomąsias priemones: J. S. ir R. S. suimti 3 mėnesiams, R. B. suimtas 1 mėnesiui, S. R. skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje. Visi keturi vyrai įtariami dėl Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 147 straipsnio („Prekyba žmonėmis“) 1 dalyje numatytos nusikalstamo veikos. Už šį nusikaltimą numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki dešimties metų. J. S. pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pagal 213 straipsnį („Netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimas, laikymas arba realizavimas“).

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis ir įtaria, kad nuo šių asmenų galėjo nukentėti daugiau žmonių. Nukentėjusius ar turinčius informacijos asmenis prašome kreiptis tel.: (8 45) 503 048 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 45) 503 333, arba anoniminiu el. paštu panevezioontb@gmail.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius