Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 06 15 /16:46

Panevėžio rajone girtas vairuotojas su septyniais keleiviais nulėkė nuo tilto – automobilį pervėrė turėklas

Trečiadienio popietę specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl didelio eismo įvykio užmiesčio kelyje ties Sujetų kaimu, kurio metu, pirminiais duomenimis, nukentėjo mažiausiai šeši žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min/T.Markelevičiaus nuotr.

Papildyta: 16.46 val.

Paaiškėjo, kad automobiliu važiavo ne penki ir ne šeši, o aštuoni asmenys. 15min šaltinių žiniomis, dar asmenims rimtų sužalojimų išvengti pavyko ir jie iš avarijos vietos paspruko bėgte, palikę sužalotus savo draugus.

15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Papildyta: 16.33 val.

Paaiškėjo, kad prie „Renault“ vairo sėdo sunkiai apgirtęs gretimo kaimo gyventojas. Jis per avariją nukentėjo nesmarkiai. Po to, kai medikai jam uždėjo kaklo įtvarą, asmuo buvo pasodintas į policijos automobilį ir tik vėliau perduotas atgal medikams. Jam nustatytas sunkus 2,7 promilės girtumas.

Avariją pirmieji pastebėjo VĮ „Panevėžio regiono keliai“ atstovai. Darbuotojai šiame regione važinėjo ir ženklino medžius, kuriuos reikės pjauti. Antrąkart važiuodami pro šią vietą vyrai pamatė sėdinčią kruviną merginą ir išlaužytus atitvarus. Liudininkų teigimu, kiti žmonės buvo įkalinti automobilyje.

VIDEO: „Renault Laguna“ avarija Panevėžio rajone

Tilto atitvarai automobilį pervėrė kiaurai – konstrukcija įlindo per priekinį stiklą ir smigo į saloną. Viduje matėsi kraujo žymės.

Paaiškėjo, kad „Renault Laguna“ yra techniškai netvarkingas, nedraustas. Kai kurios padangos sumontuotos atvirkščiai.

Vietos gyventojai teigia, kad šis vairuotojas kartu su kompanija dažnai prie vairo sėsdavo neblaivus. Išvakarėse gyventojai matė tuos pačius žmones perkančius didelius kiekius alkoholinių gėrimų gretimo miestelio parduotuvėje.

15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Pranešta apie nuo tilto nulėkusį automobilį ir prispaustus žmones

Trečiadienį po pietų, apie 14 val. 25 min., Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad ties Sujetų kaimu (Panevėžio r., Smilgių sen.) įvykęs eismo įvykis, transporto priemonėje yra prispaustų žmonių.

Į avarijos vietą išsiųstos Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, operatyviai pranešė BPC Alytaus skyriaus specialistė.

15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

15min žiniomis, į pagalbą nukentėjusiesiems skubėjo mažiausiai dvi greitosios pagalbos ir du ugniagesių gelbėtojų ekipažai bei štabo automobilis.

15min fotoreporteris Tomas Markelevičius iš įvykio vietos informavo, kad į avariją pateko lengvasis „Renault Laguna“ automobilis, kuriuo važiavo net 6 žmonės. Kitų šaltinių teigimu, automobilyje važiavo 5 asmenys, tačiau ši informacija nėra patvirtinta.

Avariją patyrusio penkiaviečio sedano ekipažą sudarė trys vaikinai ir trys merginos. Pirminiais duomenimis, visi jie pilnamečiai.

Nelaimė kompanijos tykojo užmiesčio žvyrkelyje, vedančiame tarp Smilgių ir Sujetų gyvenviečių. Šioje vietoje yra asfaltuotas tiltas per nedidelį vandens kanalą. Tikriausiai dėl didelio greičio nesuvaldytas automobilis nušlavė tilto atitvarus ir versdamasis nukrito žemyn. Viduje liko prispaustų žmonių.

15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
15min/T.Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Juos išvadavę gelbėtojai perdavė nukentėjusiuosius medikams.

Avarijos liudininkams susidarė įspūdis, kad beveik visa kompanija, galbūt išskyrus vieną merginą, galėjo būti neblaivi. Kas vairavo transporto priemonę ir ar vairuotojas nebuvo apsvaigęs, aiškinasi Panevėžio rajono kelių policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje