Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teisme 7 vyrai pripažinti neteisėtai disponavę narkotinėmis medžiagomis

Panevėžio apylinkės teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą nuteisė 5 asmenis disponavusius narkotinėmis medžiagomis, o 2 atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.
Bylos įkalčiai
Asociatyvi iliustracija / Kauno VPK nuotr.

Panevėžio, Biržų, Pasvalio miestų ir rajonų gyventojai – nuo nepilnamečio iki keturiasdešimtmečio – vieni pardavė, kiti pirko narkotines medžiagas (kanapes ir amfetaminą).

40 metų panevėžietis Žydrūnas G. ir 23 metų Biržų rajono gyventojas Šarūnas G., pirkę narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti, padarė baudžiamuosius nusižengimus. Jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti pagal laidavimą vienerių metų terminui, tačiau turės sumokėti atitinkamai apie 700 ir 950 eurų į valstybės biudžetą už valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimą.

Tris nusikalstamas veikas padaręs ir jau 5 kartus prieš tai teistas (iš jų 2 kartus už disponavimą narkotinėmis medžiagomis) 27 metų biržietis Aurimas Devenis nuteistas subendrinta 1 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

Tris nusikalstamas veikas padaręs ir jau 5 kartus prieš tai teistas...

34 metų Pasvalio rajono gyventojui Sergejui G. už narkotinių medžiagų laikymą ir pardavimą skirta subendrinta 60 parų arešto bausmė, jos vykdymą atidedant vieniems metams. Jam skirta intensyvi priežiūra, teks dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą ir laikytis nustatytos dienotvarkės – neišeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu, neišvykti už Lietuvos Respublikos teritorijos ribų bei gyvenamosios vietos be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Be to, vyrui skirta per pusantrų metų sumokėti 30 MGL (1500 Eur) įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą bei apie 600 eurų į valstybės biudžetą už valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimą.

Jau ne kartą teistas 19 metų pasvalietis Mindaugas Maldutis, padaręs sunkų nusikaltimą, nubaustas 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau subendrinus su kitomis jau buvusiomis bausmėmis, bausmė pailgėja dar 19 dienų. Kadangi vaikinas nusikalstamas veikas padarė būdamas nepilnametis, jam bausmės vykdymas atidėtas dviem metams, o metams skirtas elgesio apribojimas, įpareigojant nuo 23 iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su mokslu ar darbu, dirbti ar būti registruotam užimtumo tarnyboje ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Panevėžio rajono gyventojai 30-metis Žilvinas Z. ir 26 metų Mindaugas Ž. pripažinti kaltais turėję ir platinę narkotines medžiagas. Jiems skirtos 1 metų ir 2 mėnesių laisvės apribojimo bausmės ir 30 MGL (1500 Eur) įmokos į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Abu vyrai įpareigoti bausmės atlikimo laikotarpiu dirbti ar būti registruotais užimtumo tarnyboje ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, o Žilvinas Z. dar ir būti namuose nuo 23 iki 6 val., jei tai nesusiję su mokslu ar darbu.

Iš nuteistųjų konfiskuoti sulaikymo metu rasti ir paimti 870 eurų, pažymima Panevėžio apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene paviešintame pranešime.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius