Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 11 /12:51

Apklausiami įtariamieji dėl riaušių prie Seimo sukėlimo, byla – su kvaišalų prieskoniu

Vilniaus policijos tyrėjai nuo trečiadienio ryto apklausia įtariamuosius dėl riaušių sukėlimo prie Seimo byloje. Tame pačiame riaušių aplinkybių tyrime minimas ir Baudžiamojo kodekso straipsnis dėl narkotikų turėjimo – jų, įtariama, aptikta pas vieną iš sulaikytųjų asmenų.
Jungtinės pareigūnų pajėgos išvaiko ir sulaiko riaušininkus
Jungtinės pareigūnų pajėgos išvaiko ir sulaiko riaušininkus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Du asmenys pripažinti nukentėjusiais“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pasak jos, dėl kardomųjų priemonių įtariamiesiems bus sprendžiama vėliau.

Visi 26 sulaikytieji iki šiol laikomi Vilniaus apskrities policijos areštinėje.

Policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad tarp sulaikytųjų yra ir moterų.

Riaušių policija apie 2 val. nakties baigė išsklaidyti nuo Seimo nesitraukusius protesto akcijos dalyvius. Jie išvaikyti pareigūnams su skydais pamažu judant į priekį ir naudojant ašarines dujas.

Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė trečiadienį papildomai informuoja, kad pastarasis tyrimas pradėtas ir pagal Baudžiamojo kodekso 259-ąjį straipsnį – pas vieną iš sulaikytųjų rasta, įtariama, narkotinių medžiagų.

Apie 5 tūkst. žmonių antradienį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Kaip šiandieną skelbia Policijos departamentas, rugpjūčio 10 d. nuo 9 val. iki 15 val. 40 min. Vilniuje, Nepriklausomybės a., prie LR Seimo rūmų, vyko mitingas, kuriame dalyvavo apie 5000 žmonių. Viešąją tvarką palaikė apie 70 policijos pareigūnų.

Surašytas protokolas pagal LR ANK 481 str. 1 d. vyrui (g. 1987 m.) (konfliktavo su mitinguojančiaisiais, vizualiai neblaivus) ir pagal LR BK 259 str. 1 d. sulaikytas vyras (g. 1998 m.), kuris uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną apie 20 val. 45 min. Vilniuje, A.Tumėno g., prie LR Seimo rūmų, pasibaigus organizuojamam mitingui, likę mitinguotojai sukėlė riaušes, kurių metu šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką.

VIDEO: Riaušės prie Seimo tęsiasi: į pareigūnus bei autobusą iš protestuotojų minios skriejo akmenys

Sulaikyti 26 asmenys, kurie uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 283 str. 1 d.

Šis BK straipsnis numato, kad tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

283-iojo BK straipsnio 2-oji dalis numato atsakomybę riaušių organizatoriams, tokia veika užtraukia laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius