Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai sulaikė garbaus amžiaus moteris apvogusį vyrą (papildyta 15.30 val.)

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė 25-erių Kaune gyvenantį vyrą, kuris apgaulės būdu iš garbaus amžiaus kauniečių vogdavo nemažas pinigų sumas.
santaupos, pinigai
Patiklios garbaus amžiaus kaunietės sukčiui nesąmoningai parodydavo, kur laiko santaupas. Prieš išeidamas iš jų namų slėptuves sukčius ištuštindavo. / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Vagystė Moteris

Sulaikytas asmuo paprastai prisistatydavo esąs specialiųjų tarnybų darbuotojas: kartais elektrikas, kartais „Kauno vandenų“ ar kitos tarnybos specialistas, turintis patikrinti, kaip funkcionuoja prietaisai, ar tvarkingai pildomi dokumentai, atsiskaitymo knygelės.

Po to „specialistas“ pareikšdavo, kad gyventojos yra per daug sumokėjusios įmokų, todėl norintis joms grąžinti pinigų. Garbaus amžiaus moterys paprastai iškart sutikdavo pasmulkinti jo turimą 200 litų kupiūrą, taip išduodamos pinigų slėptuves. Apsukrus vyrukas tas slėptuves prieš išeidamas ištuštindavo. 175–180 cm ūgio, lieso kūno sudėjimo, trumpai kirptų plaukų vyriškis nevilkėdavo specialiųjų drabužių, nesegėdavo kortelės, nepateikdavo jokio pažymėjimo, tačiau moterys vis tiek įsileisdavo į namus.

Šiuo metu Kauno apskrities VPK atliekama 15-a ikiteisminių tyrimų dėl analogiškų nusikaltimų. Pirmadienį sulaikytam jau keturiskart teistam A.R. pareikšti įtarimai dėl vagystės. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 5 metų. Įtariamasis sulaikytas 48 valandoms, trečiadienį bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Pareigūnai neatmeta, kad nuo šio asmens nukentėjo daugiau asmenų, kurie dėl patirtų nuostolių iki šiol nesikreipė į policiją, ir prašo juos paskambinti į Kauno policiją telefonais 8-37 303 408, 303 516 arba 02 (visą parą).

Papildyta 15.30 val.: Teismas A.R., kuris įtariamas apgaulės būdu apvogęs ne vieną senolę, skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 2 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius