Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai pričiupo spąstus spendusius brakonierius

Antradienį pasienyje su Baltarusija patruliavę Pavoverės užkardos pasieniečiai miške aptiko paspęstus spąstus gyvūnams. Sekdami pėdsakais pasieniečiai išsiaiškino, kad brakonieriai jau buvo spėję sugauti ir išdoroti stirniną. Pavyko sulaikyti, įtariama, du tai padariusius Švenčionių rajono gyventojus, trečiadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbuotojai.
Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai
Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai / VSAT nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai patruliavo sienos su Baltarusija prieigose netoli Švenčionių rajono Pamerionių kaimo. Miške VSAT pareigūnai pastebėjo šviežias automobilio padangų žymes bei dviejų žmonių avalynės pėdsakus, kuriuos buvo nuspręsta patikrinti. Ši vieta yra maždaug už 3 kilometrų nuo sienos su Baltarusija linijos.

Pradėję sekti pėdsakais pasieniečiai netrukus tarp medžių aptiko metalinę kilpą, ant kurios buvo, matyt, į ją pakliuvusio gyvūno kailio šerių. Čia pat pasieniečiai sniege pamatė, įtarta, kilpoje besikankinusio gyvūno paliktus pėdsakus. VSAT pareigūnai apžiūrėjo vietovę ir keliolikos metrų spinduliu surado dar dvi tokias pat kilpas bei žmogaus avalynės pėdsakus.

Pavoverės užkardos pareigūnai ėmėsi sekti automobilio paliktomis provėžomis ir netrukus jomis priėjo gyvenamąjį namą Pamerionių pakraštyje. Jo kieme stovėjo automobilis „Renault Scenic“, ant kurio galinio bamperio buvo šviežia kraujo žymė. Apžiūrinėdami mašiną pasieniečiai ant jos kairės pusės galinio sparno dar aptiko žvėries kailio likučių.

Tuomet nuo automobilio žmogaus pėdsakais VSAT pareigūnai apie 200 metrų nusekė link netoliese tekančios Meros upės šlaito. Čia pasieniečiai išvydo į krūmus išmestus išdoroto gyvūno likučius - ragus numetusio stirnos patino galvą, kailį, galūnes ir vidurius. Jie buvo dar šilti ir sudėti į polietileno maišą.

Pavoverės užkardos pareigūnai apie tai informavo Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus. Šie dirbo netoliese ir jau po kelių minučių atvyko į pasieniečių tikrinamą teritoriją.

Tuomet VSAT pareigūnai ir aplinkosaugininkai užklupo minėto namo kieme pasirodžiusį vyrą, o vėliau sulaikė ir pastate buvusį žmogų. Nustatyta, kad kilpas pastatė ir stirniną pagavo šie 40-ies ir 45-erių Švenčionių rajono Pabradės seniūnijos gyventojai.

Sulaikytuosius ir jų automobilį Pavoverės užkardos pasieniečiai perdavė aplinkosaugininkams, kurie pažeidėjams surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus. Kiekvienam iš brakonierių gresia baudos nuo 579 eurų iki 1737 eurų. Taip pat jie turės atlyginti padarytą žalą laukinei gyvūnijai už pagautą stirnos patiną, kuri viršija 1580 eurų.

Vieno iš brakonierių automobiliu buvo gabentas stirninas, todėl transporto priemonė gali būti konfiskuota. Šią bylą nagrinės Švenčionių rajono apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius