Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai upeliuose rado kontrabandos už 70 tūkst. eurų

Varėnos pasieniečiai iš Baltarusijos įtekančiuose Versekos ir Pelesos upeliuose aptiko 59 dėžes kontrabandinių baltarusiškų rūkalų. Šių krovinių vertė yra daugiau kaip 70 tūkst. eurų.
Aptikta kontrabanda
Aptikta kontrabanda / VSAT nuotr.

Apie vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios paskirties bei Purvėnų užkardų pasieniečiai netoli Šalčininkų Geismantų kaimo, Versekos upelyje, pastebėjo plūduriuojančias tarpusavyje surištas dėžes. Jos buvo supakuotos į polietileną.

Verseka, kurios plotis šiuo metu yra apie 2 metrus, o gylis siekia daugiau kaip metrą, šioje vietoje iš Baltarusijos įteka į Lietuvą. Nuo dėžių aptikimo vietos iki valstybių sienos linijos yra apie puskilometris.

Pasieniečiai iš upelio ištraukė 35 dėžes cigarečių, iš viso 17 500 pakelių ,,Fest 7“ ir ,,Fest“.

Įtariama, kad šiuos rūkalus iki sienos iš Baltarusijos galėjo atitempti į upelį įbridęs asmuo, o Lietuvos pusėje bendrininkai kontrabandą planavo ištraukti iš vandens ir kuo skubiau nugabenti į Lietuvos gilumą.

Vietovę patikrino pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis, tačiau nieko įtartino nerado.

Ketvirtadienį panašus atvejis užfiksuotas Varėnos rajone. Arčiausias kaimas nuo šios vietos Stojų. Čia Pelesos upelyje, kuriuo eina siena su Baltarusija, o vėliau jis įteka į Lietuvą, Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai pastebėjo pripučiamą guminę valtį su į polietileną įpakuotais ryšuliais. Šiuo metu patvinusios Pelesos plotis čia yra apie 3 metrus, gylis gali siekti 2 metrus.

VSAT pareigūnai ją ištraukė ir suskaičiavo, kad pasroviui iš Baltarusijos į Lietuvą kontrabandininkai bandė plukdyti 24 dėžes, iš viso 12 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Apžiūrėjus vietovę daugiau nieko įtartino nebuvo rasta.

Iš viso abiem atvejais Varėnos pasieniečiai sulaikė 29 500 pakelių kontrabandinių rūkalų, kurių vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 70 tūkst. eurų.

Dėl šių įvykių VSAT Varėnos rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Rūkalai ir valtis saugomi Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius