Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai vėl iš Neries traukė po ledo lytimi plaukiančias kontrabandines cigaretes

Antradienį paryčiais Pavoverės pasieniečiai jau trečią kartą per pastarąją savaitę iš Neries traukė ledo lytį. Šįkart kontrabandiniai rūkalai buvo plukdomi ant jos viršaus. Prieš tai dukart kontrabandininkai rūkalus buvo pritvirtinę po lytimis.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo sistema vėl užfiksavo, kad tarp gausybės lyčių upe plaukia viena įtartina. Šioje vietoje ties Švenčionių rajono Molių kaimu upės viduriu eina siena su Baltarusija.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Buvo nuleista tarnybinė valtis, kad būtų galima lytį partempti į krantą. Paaiškėjo, kad ant lyties buvo uždėti du ryšuliai, kuriuose – 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną.

Pastarąją savaitę tai buvo jau trečias atvejis, kai Pavoverės pasieniečiams teko iš Neries traukti įtartinas ledo lytis. Praėjusį penktadienį ir šeštadienį VSAT pareigūnai ištraukė du baltarusiškų cigarečių krovinius po pusantro tūkstančio pakelių. Jie buvo slepiami po lytimis, kurioms plaukiant upe matėsi tik jų paviršius. Kroviniai buvo po vandeniu ir plika akimi nepastebimi.

Tokius krovinius Baltarusijos pusėje kontrabandininkai nuleidžia tikėdamiesi, kad srovė krovinį nuneš iki Lietuvos kranto. Čia bendrininkai turi ištraukti rūkalus iš upės ir skubiai nugabenti į Lietuvos gilumą. Pavoverės pasieniečiai sieną Nerimi kontroliuoja šiuolaikine vaizdo stebėjimo sistema ir visą situaciją mato kaip ant delno.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija, informuoja VSAT.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius