-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Paskutinė instancija“ aiškinosi: kaip ir kur galėjo būti nužudytas D.Kedys

LNK laidoje „Paskutinė instancija“ kalbinti specialistai neabejojo, kad Drąsius Kedys buvo nužudytas, ir netgi nurodė, kaip tai galėjo būti padaryta.
Drąsius Kedys TV laidoje PRIEŠ SROVĘ
Drąsius Kedys TV laidoje PRIEŠ SROVĘ

„Paskutinė instancija“ kalbino buvusį ilgametį kriminalistą, kuris saugumo sumetimais neatskleidė savo asmenybės. Specialistas teigė, kad jam abejonių nekyla – D.Kedys buvo nužudytas. Kriminalistas tvirtino, kad, tikėtina, D.Kedys buvo nužudytas vietovėje, esančioje maždaug 10–15 minučių kelio nuo vietos, kur vėliau rastas kūnas.

Anot vyro, tai turėjo būti izoliuota vieta, kur D.Kedys greičiausiai buvo laikomas, ir, kai tik priimtas sprendimas atsikratyti jo, išsyk sumanymas įgyvendintas. Buvęs kriminalistas teigė, kad, iš duomenų, kurie buvo paviešinti, galima nuspėti ir būdą, kuriuo galėjo būti atsikratyta D.Kedžio. Anot jo, tai jau seniai tam tikrų tarnybų taikomas būdas: surištam žmogui į burną supilamas didelis kiekis alkoholio (tai gali būti vienas ar du litrai alkoholio), vėliau smūgiuojama, skystis sukyla organizme ir žmogus vemdamas uždūsta, paspringsta. Anot specialisto, tai patikimas būdas atsikratyti įkalčių, nes beveik neįmanoma rasti įrodymų dėl šio nusikaltimo.

Pistoletą galėjo laikyti „nemąstantis žmogus“

Įtarimų buvusiam kriminalistui kelia ir tai, kad šalia D.Kedžio kūno buvo rastas pistoletas „Baikal Iž“. Anot jo, keista ne tik tai, kad šiuo ginklu nužudęs du žmones vyras paskui galėjo nešiotis pistoletą. Ne mažiau įtarimų specialistui kelia ir tai, kad, žinodamas, koks ginklas yra „Baikal Iž“, D.Kedys apskritai jį laikė prie savęs. Kriminalistas tvirtina, jog nė vienas sveikai mąstantis žmogus to nedarytų, mat ginklas laikui bėgant tampa pavojingas jį laikančiam, išsicentruoja vamzdis, jis gali sprogti.

Tai puikiai žino žmonės, kurie naudoja tokius ginklus, – nusikalstamo pasaulio atstovai. Beje, būtent netoli D.Kedžio kūno radimo vietos yra namas, kuriame anksčiau buvo įrengtas pinigų padirbimo fabrikėlis, čia buvo ir patalpa, kuriame nusikalstamo pasaulio atstovai laikydavo įkalinę žmones. Anot vyro, tai gali duoti tam tikrų minčių, į ką gali vesti gijos narpliojant šią iki šiol itin paslaptingą istoriją.

Turėjo kelis planus?

Buvęs kriminalistas teigia, kad tie, kas turbūt nužudė D.Kedį, greičiausiai buvo parengę kelis planus – taip dažniausiai daro nusikaltėliai. Nepavykus vienam, griebiamasi kito. „Paskutinė instancija“ spėjo, kad vienas iš tų planų galėtų būti D.Kedžio mirtį susieti su artimaisiais ir jų pagalba slapstant D.Kedį. Laidos rengėjai atkreipia dėmesį į tai, kad iki šiol pareigūnai itin atmestinai atlikdavo kratas. Pavyzdžiui, niekada apieškomuose namuose kažkodėl nekrėsdavo palėpių. „Tarsi žinotų, kad neras“, – spėja „Paskutinė instancija“.

Anot kriminalisto, jeigu visuomenė nepatikės šita versija, bus metama kita. „Gali atsirasti naujų detalių, naujų veikėjų“, – kalbėjo kriminalistas.

Įvairių minčių jam kelia ir faktas, kad prokuroras Egidijus Palaima vasarį skambino D.Kedžio seseriai Neringai Venckienei ir klausė, ar jau žinoma, koks advokatas gins jos brolį. Ilgametis kriminalistas teigia, kad tai gali liudyti, jog kažkas įvyko ne pagal planą, nepasiteisino kažkoks susitarimas. „Ar tas susitarimas galėjo būti su D.Kedžiu?“ – klausė laidos žurnalistė. „Gali būti“, – atsakė laidos pašnekovas.

Kur dingo lavondėmės?

Laidoje kalbinto kriminalisto teiginys, jog D.Kedys galėjo būti nužudytas 10–15 minučių kelio nuo tos vietos, kur vėliau rastas, sutampa ir su kai kuriomis kitos laidos pašnekovės kriminologės Rūtos Gajauskaitės mintimis. Ji spėja, kad kai kurie duomenys rodo, jog D.Kedys galėjo būti nužudytas būtent netoliese esančioje Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje. Tokį spėjimą ji grindžia tuo, kad D.Kedys po mirties buvo rastas vadinamąja angelo poza – sukryžiavęs rankas. Kriminologės teigimu, taip gali atsitikti žmogui, kuris mirė būdamas aprengtas tramdomaisiais psichiatrijos ligoninės marškiniais. Apie tai, kad daug įtarimų kelia būtent tokia poza po mirties, R.Gajauskaitė jau kalbėjo ir kitoje laidoje – per TV3 rodomoje „Akistatoje“.

R.Gajauskaitė teigė, kad jei D.Kedys pats būtų paspringęs, greičiausiai būtų reagavęs refleksiškai, mėginęs remtis į žemę. „O čia buvo numirusio ir sustingusio žmogaus poza“, – teigė R.Gajauskaitė.

Ji „Paskutinėje instancijoje“ atkreipė dėmesį į dar vieną itin keistą detalę – D.Kedžio kūnas buvo be lavondėmių. R.Gajauskaitė nesupranta, kaip praėjus aštuonioms dienoms po mirties ant kūno nesimatytų lavondėmių. Anot specialistės, laikui bėgant lavondėmės tik ryškėja: tampa juodos, vyšninės, didesnės, plečiasi. R.Gajauskaitė spėja, kad kūnas po ekspertizės galėjo būti išplautas, bandant nuslėpti tikrąją mirties priežastį, tad net ir pakartotinė ekspertizė nebūtų nieko parodžiusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius