-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiklią Pasvalio r. gyventoją sukčius apmulkino socialiniame tinkle „Facebook“

Pasvalio policija ieško sukčiaus, socialiniame tinkle „Facebook“ sugebėjusio apmulkinti patiklią Pasvalio r. gyventoją.
 Facebook
Facebook / Reuters/Scanpix

Kaip pranešė Panevėžio apskrities VPK, Pasvalio r., Namišių kaimo gyventoja R.P. (gimusi 1969 m.) pareigūnams pranešė, kad dar birželio 18 d., po pietų (tiksliai laiko neprisimena) nepažįstamas asmuo, parašęs žinutę „Facebook“, apgaule išviliojo 150 litų.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Daugiau įvykio detalių pareigūnai nepateikia.

Tuo tarpu 15min.lt primena, kad policija ne kartą yra perspėjusi gyventojus apie sukčių gudrybes socialiniame tinkle „Facebook“. Pasak pareigūnų, prisidengus „Facebook“ draugų vardu, siunčiamos žinutės su prašymu paskolinti tam tikrą sumą pinigų. Pareigūnai pataria nebūti patikliems, neskubėti pervesti pinigų, o susisiekti su tuo asmeniu ir įsitikinti, ar tikrai jis prašo jūsų pagalbos.

Nukentėjusių nuo sukčių socialiniame tinkle „Facebook“ Lietuvoje yra ne vienas. Tad policija pataria: pagrindinis apsisaugojimo nuo „Facebook“ sukčių atakų būdas – nepasitikėti niekuo. Policija pataria atsargiai vertinti įvairias siūlomas paslaugas, prašymus. O ypatingai atsargiai reikėtų vertinti gautas žinutes, reikalaujančias pateikti slaptažodžius ar asmeninius duomenis.

Internetiniai sukčiai „užgrobia“ kitiems asmenims priklausančias pašto dėžutes, šiuo atveju „Facebook“ profilius, juos valdo, siunčia žinutes, prašydami piniginės pagalbos. Todėl patariama kuo dažniau keisti slaptažodžius, juos pasirinkti kuo sudėtingesnius.

Patariama nepriimti pakvietimų bendrauti iš nepažįstamų žmonių, jokiu būdu viešai neskelbti savo asmeninių duomenų, slaptažodžių, ypač banko duomenų, neatskleisti jų niekam. Išeinant iš savo naudojamo profilio, būtina paspausti nuorodą ,,Atsijungti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius