Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavogta tapatybė: vilniečiu apsimetęs kaunietis rinko greituosius kreditus ir įsigijo „iPhone 7“

Neteisėtai pasipelnyti nepavyko – byla perduota teismui.
Donatas Montvydas pristatė „Iphone 7“
Asociatyvi iliustracija: „Iphone 7“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais, teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl vyro, įtariamo trijų nusikalstamų veikų, susijusių su dokumentų pagrobimu, sukčiavimu bei dokumentų klastojimu, vykdymu.

Praėjusių metų spalio 6 d. apie 11.00 val. vyras, gimęs 1985 m., viename iš Vilniaus bankų sužinojo, kad jo vardu yra paimta greitųjų kreditų iš įvairių Kaune veikiančių kredito bendrovių, taip pat įsigytas mobiliojo ryšio telefonas „iPhone 7“.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad nukentėjusiajam buvo padaryta 3 719 eurų žala. Kauno apskr. VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad įtariamasis, pasinaudojęs neaiškiomis aplinkybėmis įgyta nukentėjusiojo asmens tapatybės kortele, banko skyriuje nukentėjusiojo vardu atsidarė sąskaitą, o vėliau sudarė penkias kredito sutartis su įvairiomis kredito bendrovėmis paskoloms gauti. Taip pat vieną kartą prekybos vietoje sudarė lizingo sutartį ir įsigijo mobiliojo ryšio telefoną, rašoma Kauno apskr. VPK atstovų antradienį paskelbtame pranešime.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatytas 33 metų įtariamasis, kuriam pareikšti įtarimai padarius šias nusikalstamas veikas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1d., 300 str. 1 d. ir 302 str. 1 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius