-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Penkių superpolicininkų byloje nužudyto teisėjo motina Anelė Furmanavičienė pareikalavo pripažinti ją nukentėjusiąja

Teismas sostinėje ir vėl negalėjo atversti rezonansinės bylos, kurioje penki aukšti teisėsaugos pareigūnai kaltinami neužkirtę kelio teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Laimutės Stankūnaitės sesers nužudymui Kaune. Viskas, ką penktadienį pavyko nuveikti teismui – pripažinti nužudytojo teisėjo motiną Anelę Furmanavičienę nukentėjusiąja.
Visvaldas Račkauskas
Visvaldas Račkauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip žinoma, dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir tarnybos pareigų neatlikimo į teisiamųjų suolą yra sėdę penki Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai: Tomas Ulpis, Visvaldas Račkauskas, Emilijus Damukaitis, Darjušas Sinkevičius, Vitalijus Vitkovskis.

Tačiau šios rezonansinės baudžiamosios bylos šio penktadienio rytą vėl nebuvo galimybės nagrinėti – į posėdį Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme neatvyko kaltinamojo V.Vitkovskio advokatas. Teisininkas po operacijos dar guli ligoninėje.

Tiesa, prieš atidėdamas bylos nagrinėjimą, teisėjas paskelbė, kad tenkina nužudyto teisėjo motinos Anelės Furmanavičienės prašymą pripažinti ją šiame procese nukentėjusiąja.

Kaip tik praėjusį pirmadienį 15min.lt rašė, kad prieš trejus metus, kaip įtariama, Drąsiaus Kedžio nušauto Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus motina Anelė viliasi, jog prezidentė Dalia Grybauskaitė nuspręs viešai pareikšti užuojautą nužudytojo šeimai. Ilgą laiką užuojautos iš prezidentės nesulaukusi moteris viešu laišku kreipėsi į D.Grybauskaitę, klausdama, ar nusipelnė šalies vadovės atjautos.

„Jei žmogus laiko save nukentėjusiuoju, manau, jis turi tokią teisę“, – penktadienį teismo posėdžio metu sakė šią bylą kuruojantis prokuroras Arūnas Verenius. Po posėdžio prokuratūros atstovas pateikė apie tai komentarą žiniasklaidai (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

Savo ruožtu kaltinamieji apie A.Furmanavičienės prašymą nuomonės pareikšti nebuvo linkę.

Teismas paskelbė šioje byloje pertrauką iki gruodžio 21 d.

VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras apie penkių superpolicininkų bylą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius