Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per praėjusią parą kilusius gaisrus žmonių aukų išvengta, sužalota viena moteris

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 31 gaisrą bei atliko 11 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų gaisruose pavyko išvengti, tačiau viena gyventoja buvo traumuota.
Namas po gaisro
Namas po gaisro / Romano Žiburio nuotr.

Apie 17.15 val. Vilkaviškio rajone, Šikšnių kaime, dviejų aukštų daugiabučiame name, sprogus dujų balionui, kilo gaisras. Atskubėjus ugniagesiams, pastato stogas jau degė atvira liepsna, antrame aukšte esančio buto dvi lauko sienos buvo išvirtusios, stogas įgriuvęs. Gaisro metu sudegė namo stogas, antro aukšto butai bei juose buvęs turtas. Gesinant gaisrą, pirmas namo aukštas buvo sulietas vandeniu. Per sprogimą nukentėjusi viena namo gyventoja buvo išvežta į Vilkaviškio ligoninę. Daugiabučiame name gyveno 8 šeimos, iš viso 21 žmogus, tarp jų ir 6 nepilnamečiai. Be pastogės likę namo gyventojai apsistojo pas gimines ir kaimynus. Įvykis tiriamas.

Praėjusią naktį, apie 1.50 val., Alytaus rajone, Alovės kaime, Alovėlės gatvėje, užsiliepsnojo butas trijų butų gyvenamajame name. Iš degančio buto kaimynai pro langą iškėlė du jo gyventojus. Netrukus atskubėjus ugniagesiams, butas ir dalis namo stogo jau degė atvira ugnimi. Per gaisrą sudegė pastato stogas, dalis perdengimo, bute buvę baldai, jo gyventojų dokumentai, apdegė sienos. Taip pat apdegė ir kaimyninio buto lubos, sekcija, vandeniu buvo sulieti baldai, buitinė technika. Trečią butą ugniagesiams pavyko išgelbėti. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Apie 9.35 val. gaisras kilo Klaipėdoje, Nemuno gatvėje, AB ,,Klaipėdos kartonas” džiovyklos pastate. Dėl stipraus uždūminimo ugniagesiai į administracinį pastatą evakavo 65 darbuotojus. Gaisro metu apdegė kartono gamybos įrenginys, elektros instaliacija, aprūko patalpos. Įvykis tiriamas.

Apie 12.40 val. gaisras kilo Kaišiadoryse, Vytauto Didžiojo gatvėje, UAB ,,Priegolė” medžio apdirbimo įmonėje. Atskubėjus ugniagesiams, metalinio angaro viduje degė įrengtas persirengimo kambarys, apšiltintas akmens vata. Per gaisrą išdegė kambarys, apdegė medinės angaro konstrukcijos. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 13.10 val. Rokiškio rajone, Mikniūnų kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė medinė pastato dalis ir apie 5 kub. m malkų. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius