Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per slaptą operaciją sulaikyti du narkotikais prekiavę ukmergiškiai, konfiskuota daugiau kaip kilogramas kvaišalų

Surengus slaptą policijos operaciją penktadienį buvo sulaikyti du Ukmergės miesto gyventojai, įtariami disponavę labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.
Per slaptą operaciją sulaikyti du narkotikais prekiavę ukmergiškiai.
Per slaptą operaciją sulaikyti du narkotikais galimai prekiavę ukmergiškiai. / Policijos nuotr.

Įtariamuosius prekeivius narkotikais Ukmergės rajono policijos komisariato kriminalistai specialios operacijos metu sulaikė vidurdienį miške, esančiame prie Dukstynos kapinių, kuomet buvo perduodamas didelis narkotikų kiekis.

Sulaikymo metu pareigūnai rado maišelį su baltos spalvos milteliais. Įtariama, kad  1,05 kg sveriantys milteliai yra sintetinė narkotinė psichotropinė medžiaga. Taip pat rasti įrankiai narkotinėms medžiagoms pakuoti bei svarstyklės. Rasta narkotinė medžiaga, kaip įtariama, yra amfetaminas, kurio kilogramas kainuoja 40 tūkst. litų. Tiksliai, kokia tai narkotinė medžiaga, bus įvardinta gavus specialisto išvadą.

Policijos nuotr. /Per slaptą operaciją sulaikyti du narkotikais prekiavę ukmergiakiai.
Policijos nuotr. /Per slaptą operaciją sulaikyti du narkotikais prekiavę ukmergiškiai.

Abu įtariami asmenys buvo pristatyti į Ukmergės policijos komisariatą ir sulaikyti dviems paroms. Tai Ukmergės miesto gyventojai Rimvydas Blusys (g. 1979 m.) ir K.B. (g. 1978 m.). Pastarajam buvo atliktas narkotikų patikrinimo testas, kuris buvo neigiamas. R.Blusys tikrintis dėl apsvaigimo narkotikais atsisakė. Jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Administracinių teisių pažeidimo kodekso 44 straipsnyje už narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimą numatyta bauda iki 500 litų.

Šeštadienį rajono apylinkės prokuratūra kreipėsi į rajono apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės įtariamiesiems paskyrimo. R.Blusį leista suimti 3 mėnesiams, o jo bendrą K.B. – mėnesiui.

Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. dėl   neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, turint tikslą jas platinti.  Tokia veika užtraukia laisvės atėmimo bausmę  nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Abu įtariamieji policijai gerai žinomi, priklausę anksčiau mieste veikusioms skirtingoms nusikalstamoms grupuotėms.  R.Blusys šiuo metu yra įtariamasis ir kitoje baudžiamojoje byloje dėl nesunkaus kūno sužalojimo.  Pernai gruodžio 24 d. jis įtariamas peiliu sužalojęs du taksistus.

VIDEO: Rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius