Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Picerijų tinklo „Čili“ įkūrėjui Tadui Karosui prokurorai siūlo skirti 52 tūkst. litų baudą

Prokuratūra siūlo skirti Tadui Karosui 52 tūkst. litų baudą už bankroto administratoriaus papirkimą. Vilniaus apygardos prokuratūra siūlo teismui vieno didžiausių Lietuvoje restoranų ir kavinių tinklų „Čili“ įkūrėją, verslininką Tadą Karosą pripažinti kaltu dėl bankroto administratoriaus papirkimo ir skirti jam solidžią baudą.
Linas Tadas Karosas
Linas Tadas Karosas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Šią bausmę T.Karoso baudžiamąją bylą nagrinėjančiam teismui antradienį pasiūlė valstybės kaltintojas Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Holdingo „LTk Capital“ (buvusio „Amazing Cili Invest“) pagrindinį akcininką ir jos valdomos restoranų tinklų Lietuvoje ir Latvijoje valdymo įmonės „Čili Holdings“ valdybos pirmininką T.Karosą teisėsauga kaltina bankroto administratoriaus Artūro Lauciaus papirkimu.

Kartu su T.Karosu teisiamas bendrovės valdybos narys Saulius Svitojus, kuris kaltinamas galimu papirkimu bei kurstymu suklastoti dokumentus. S.Svitojui prokuroras siūlo skirti 57,2 tūkst. litų baudą.

T.Karosas teisme kaltas neprisipažino, jis teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir jį reketavę asmenys, tarp jų – bankroto administratorius, surengė provokaciją. S.Svitojus kaltu prisipažino tik iš dalies – jis anksčiau teisme aiškino, kad perdavė pinigus.

„Pripažįstu, kad perdaviau pinigus, tačiau buvau išprovokuotas, nes neturėjau kito pasirinkimo“, – maždaug prieš metus prasidėjus bylos nagrinėjimui tvirtino S.Svitojus.
Prokuroro teigimu, kaltinamųjų pozicija neatitinka faktinių bylos aplinkybių.

Vilniaus apygardos prokuratūros kaltinamajame akte rašoma, kad T. Karosas ir S.Svitojus bendrininkaudami papirko valstybės tarnautojui prilygintą asmenį – bankroto administratorių, kuris administravo bankrutuojančią įmonę GCW.

Pasak kaltintojų, 2012 metų liepą T.Karosas ir S.Svitojus su bankroto administratoriumi susitiko Žalgirio gatvėje Vilniuje esančiose „Čili Holdings“ patalpose ir pasiūlė 30 tūkst. litų kyšį. Prokuroro G.Tarasevičiaus teigimu, kyšis buvo siūlomas už tai, kad A.Laucius atsisakytų daugiau nei 7 mln. litų vertės ieškinių bendrovei „Vilsarma“, tokio pat dydžio ieškinio bendrovei „Tokyo“ bei patvirtintų „Vilsarmos“ 1 mln. litų dydžio kreditorinį reikalavimą.

Liudytoju teisme apklaustas A.Laucius sakė, kad jam daromas spaudimas, dėl jo veiklos buvo rašomi skundai, jis jokių neteisėtų veiksmų neatliko, o pradėjus siūlyti kyšį, pokalbius su verslininkais ėmė įrašinėti ir kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

T.Karosas su įmonės finansininku STT pareigūnų buvo sulaikytas 2012 metų rugpjūtį. Už užstatą paleistas verslininkas žurnalistams tvirtino esąs nekaltas ir teigė, kad prieš jį surengta provokacija.

Holdingas veikia viešojo maitinimo, apgyvendinimo, reklamos, sveikatingumo ir interneto prekybos srityse, prekyba kosmetika. „Čili Holdings“ Lietuvoje ir Latvijoje turi 82 restoranus.

Šiuo metu 100 proc. „LTk Capital“ akcijų priklauso T.Karosui. „LTk Capital“ valdo 91,8 proc. „Čili Holdings“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius