Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 13 /17:39

Pirmasis sprendimas „Mercedes“ vairuotojo Arno Tumėno bylose dėl avarijos: jis pabėgo iš įvykio vietos

Administracinę Arno Tumėno bylą išnagrinėjęs teismas paskelbė, kad vairuotojas neleistinai pasišalino iš garsiosios „Mercedes“ avarijos vietos.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Luko Balandžio nuotr.

Kaip žinoma, buvusiam Svetlanos Proninos žentui Arnui Tumėnui (gim. 1985 m.) po garsiosios avarijos 2012 m. balandį buvo iškeltos iškart dvi bylos – baudžiamoji ir administracinio teisės pažeidimo.

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad pripažįsta A.Tumėną kaltu administracinėje byloje – dėl pasišalinimo iš įvykio vietos, vairuotojui skirta 3 500 litų bauda ir uždrausta 4 metus vairuoti transporto priemones.

Baudžiamoji byla A.Tumėnui iškelta dėl avarijos, kurios metu sužaloti 6 asmenys, tarp jų trys policininkai. Šią bylą teisėja Aiva Survilienė dar tik pradeda nagrinėti. Baudžiamajame procese A.Tumėnui gresia nelaisvė iki trejų metų, be to, jauną vyrą užgulė solidūs nukentėjusiųjų ieškiniai. Tuo tarpu dėl pasišalinimo iš šio įvykio vietos vairuotojas atskirai patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Anot A.Tumėno, kai sąmonė grįždavo, jis matė, kad yra kažkokiame miške, prie kažkokio griovio. Kai visiškai atsigavo, suprato, kad guli ligoninėje, o kas jį atvežė, nežino. Tačiau teisėja šiais vairuotojo paaiškinimais nepatikėjo.

A.Tumėno nesuvaldytas „Mercedes-Benz S320“ 2012 metų balandžio 28 d. pavakarę sostinės Geležinio Vilko gatvėje rėžėsi į stovintį policijos automobilį. Nuo smūgio policijos patrulių automobilis pajudėjo ir atsitrenkė į priekyje jo stovėjusį automobilį „Mercedes Benz E280“. Susidūrimo metu buvo sužaloti trys policininkai ir trys civiliai asmenys. A.Tumėnas pabėgo iš įvykio vietos, bet netrukus buvo sulaikytas.

Prokuratūra įrodinėja, kad A.Tumėnas mersedesą vairavo neblaivus. Vairuotojui iš įvykio vietos pasišalinus, neliko galimybės objektyviai nustatyti šios aplinkybės.

2012 m. balandžio 30 d. A.Tumėnas pirmą kartą davė parodymus pareigūnams apie šią avariją. Vairuotojo teigimu, įvykio dieną jis važiavo Geležinio Vilko gatve, antra eismo juosta, apie 80 km/val. greičiu. Netikėtai priekyje važiavęs kažkoks automobilis staigiai stabdė. Tai pamatęs A.Tumėnas suko vairą į dešinę ir persirikiavo į pirmąją eismo juostą.

Tuo pat metu pirmoje eismo juostoje pamatė kliūtį – stovintį kažkokį automobilį. Kitą momentą trenkėsi į tą automobilį. Kas vyko toliau, A.Tumėnas neatsimena.

Kai sąmonė grįždavo, matė, kad yra kažkokiame miške, prie kažkokio griovio. Kai visiškai atsigavo, suprato, kad guli ligoninėje, kas jį atvežė, nežino.

„Teismas, vertindamas A.Tumėno paaiškinimus, rašytinę bylos medžiagą, kurios teisingumo A.Tumėnas neginčijo, netiki A.Tumėno paaiškinimais, kad įvykio metu jis veikė nesąmoningai – nesuvokdamas, ką daro, juos atmeta, daro išvadą, kad A.Tumėno kaltė, pasitraukus iš eismo įvykio vietos, su kuriuo jis buvo susijęs, įrodyta“, – konstatuojama griežtame teismo nutarime.

Teismas taip pat pažymi, kad iš medicininių dokumentų matyti, jog A.Tumėnas galvos traumos, kuri galbūt galėtų trukdyti jam orientuotis, nepatyrė.

Šiandienis teisėjos Nijolės Žimkienės nutarimas dar neįsiteisėjo, jis per 20 dienų gali būti apskųstas apeliacine tvarka aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Avarija Geležinio Vilko g.
Avarija Geležinio Vilko g.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius