-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kratų Kybartų pataisos namuose – nuteistųjų konfliktas

Kybartų pataisos namuose po Kalėjimų departamento inicijuotų savaitgalį pradėtų kratų ir dar tęsiamų patikrinimų, birželio 19 dieną, apie 15.40 valandą, lokalinio sektoriaus kiemelyje įvyko nuteistųjų konfliktas, – pranešimu spaudai informuoja Kalėjimų departamentas.
Konfliktas Kybartų pataisos namuose
Konfliktas Kybartų pataisos namuose / Kalėjimų departamento nuotr.

Pareigūnai reagavo žaibiškai ir nutraukė įsiplieskusias muštynes. Iškviesti medikai 4 nuteistiesiems diagnozavo muštines žaizdas, jie buvo pristatyti į gydymo įstaigą.

Konflikto iniciatoriai yra nustatinėjami, įvykio aplinkybės tiriamos. Nuteistieji incidento metu žmones žalojančių, duriančių ar pjaunančių įrankių neturėjo.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo Kybartų pataisos namuose pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Kalėjimų departamento tyrimo grupė tęsia darbą Kybartų pataisos namuose.

15min primena, kad kratos Kybartų pataisos namuose pradėtos vykdyti po to, kai socialiniame tinkle „Facebook“ savaitgalį tiesiogiai transliuotas Kybartuose įkalinimo bausmę atliekančių jaunuolių vakarėlis. Abu nuteistieji 12-ikai mėnesių buvo patalpinti į drausmės grupę. Vienam nustatytas 0,21 prom. girtumas, antras buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

VIDEO: Kybartų pataisos namų kaliniai transliavo savo išgertuves

„Šiandien gėda. Nesame tokie blogi, kaip atrodėme. Buvome neblaivūs. Iš ko pasigaminome gėrimo? Iš arbatos ir medaus“, – kalbėti viešai pirmadienį nesutiko abu pakalbinti tiesioginės transliacijos „herojai“.

Šios viešai transliuotos išgertuvės nulėmė ilgalaikius galvos skausmus ne tik jo organizatoriams, bet ir įstaigos vadovui. Antradienį apie pasitraukimą iš užimamų pareigų pranešė laikinai Kybartų pataisos namams vadovavęs Rimantas Zaikauskas ir Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis. Pastarajam teisingumo ministras Elvinas Jankevičius buvo išreiškęs nepasitikėjimą dėl netinkamai atliekamo darbo.

„Situacija yra neleistinai aplaidi. Bus atliekamas plataus masto tarnybinis patikrinimas. Iš Vilniaus atvažiuoja mūsų elitiniai kriminalinės žvalgybos pareigūnai, kurie ištirs prekybos židinius viduje. Taip pat bendradarbiausime su policija. Ieškosime, kas iš išorės organizuoja šitą prekybą“, – po pokalbio su Kybartų pataisos namų administracija pirmadienį žiniasklaidai teigė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Pasak teisingumo ministro, ryšio blokavimo prietaisai šioje įstaigoje neveikia, tačiau ryšio blokavimas bus užtikrintas.

„Telefonai šioje įstaigoje neveiks. Ar teigiu, kad kaliniai turi sąsajų su čia dirbančiais pareigūnais? Be abejonės, kitaip prekyba nevyktų. Tos pasakos, kad permeta per tvoras ir panašiai... Užtikrinsime sekimą ir filmavimą visos pataisos namų teritorijos. Tie, kurie organizuoja prekybą, kurie pasiima siuntinius, bus nustatyti ir nubausti“, – pažadėjo E.Jankevičius, patikinęs, kad tokia prekyba vyksta ne tik šioje įkalinimo įstaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius