Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policija įspėja apie siautėjančius sukčius: nemokamai tik sūris pelėkautuose

Policija gana dažnai gauna pranešimų, kad atvykęs nepažįstamas asmuo (dažniausiai įvardijama romų tautybė) siūlo nusipirkti prekių. Pranešėjui iškvietus policiją, pardavėjas kaip mat pasišalina. Toks žmogaus elgesys yra labai teisingas, nes skubantis „dingti“ žmogus greičiausiai neturi gerų ketinimų.
Žiurkėnas
Asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Analizuojant sukčiavimus, pastebima, kad 90 proc. atvejų žmogaus dėmesys būtent taip ir sulaikomas – pasiūloma kažką įsigyti pigiau ar beveik nemokamai. Tad reikėtų labai gerai įsidėmėti patarlę – „nemokamai tik sūris pelėkautuose“.

Policija pataria: jei įmanoma, venkite bendrauti su tokiais pardavėjais, kuo greičiau nutraukti kontaktą, nesudarykite su jais sandorių, nesigundyti nei pirkti, nei apžiūrinėti prekes.

Būkite budrūs ir atsargūs elgdamiesi su nežinomais „gero norinčiais“ žmonėmis, bandydami atlikti „gerą darbą“. Nepasitikėkite nepažįstamais žmonėmis. Jei matote, kad čigonai kažką pardavinėja, kvieskite policiją.

Gyventojai išeidami iš namų turi užrakinti namų duris. Vyresniems žmonėms būtina paaiškinti, kad sukčiai dažnai prisidengia tiek įvairių tarnybų atstovais, tiek ir nuo karo pabėgusiais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius