Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pergalė: dvejus metus už nužudymą ieškoti broliai kauniečiai sučiupti Berlyne

Vokietijoje sulaikyti broliai, beveik dvejus metus besislapstę nuo teisėsaugos už įvykdytą nužudymą Kaune, – džiugią žinią šeštadienio rytą pranešė Kauno apskrities policija. Vienas iš brolių balandžio pabaigoje įkliuvo dėl vagysčių. Gegužės 5 d. buvo sulaikytas ir antrasis. Abu jie visą tą laiką slėpėsi po suklastotomis kitų asmenų tapatybėmis.
Įtariamo žudiko Deivido Ščesnavičiaus sulaikymo Berlyne akimirka
Įtariamo žudiko Deivido Ščesnavičiaus sulaikymo Berlyne akimirka / Kauno apskrities VPK nuotr.

2015 m. gegužės 27 d. apie 21.30 val. Kauno Medvėgalio g., ties namu Nr. 29, šūviu į krūtinę buvo pašautas „Honda Civic“ automobilyje sėdėjęs 1995 m. gimęs vaikinas, kuris vėliau gydymo įstaigoje mirė. Taip pat apšaudyti šalia namo buvęs kitas dvidešimtmetis, jam sužalotos kojos, ir 21 metų vaikinas, kuriam sužalota ausis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Pareigūnai nustatė du įtariamuosius, anksčiau teistus kauniečius, Aukštųjų Šančių gyventojus, galimai įvykdžiusius nusikalstamą veiką. Tai – Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius. Nusikaltimo įvykdymo metu Ryčiui buvo 23-eji, Deividui – vos 17-ika.

Kauno VPK nuotr./Įtariamieji Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius
Kauno VPK nuotr./Įtariamieji Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius

Iškart po nusikaltimo broliai pradėjo slapstytis, jiems buvo išduotas Europos arešto orderis.

Po kelerius metus trukusių intensyvių paieškų Kauno apskrities VPK pareigūnams, bendradarbiaujant su Vokietijos pareigūnais, pavyko nustatyti, kad ieškomi asmenys gali būti pasislėpę Vokietijoje.

Balandžio 26 d. Berlyne buvo sulaikytas multimedijų vagystes iš automobilių vykdęs R.Gudynas, prisistatęs ir pateikęs kito asmens duomenis. Dėl vykdytų nusikaltimų Vokietijoje jis buvo suimtas.

Kauno apskrities VPK pareigūnams padedant Vokietijos, Berlyno žemės, pareigūnams nustatyti tikrąją lietuvio asmens tapatybę, paaiškėjo, kad sulaikytasis – Lietuvoje ieškomas R.Gudynas.

Toliau intensyviai renkant duomenis, kur galėtų būti ir kitas brolis, pastarasis gegužės 5 d. buvo sulaikytas tame pačiame mieste. Sulaikomas jis nesipriešino, bandė nuslėpti savo tapatybę ir pateikė kito asmens dokumentus.

Kauno VPK nuotr./Įtariamieji – Deividas Scesnavičius ir Rytis Gudynas
Kauno VPK nuotr./Įtariamieji – Deividas Scesnavičius ir Rytis Gudynas

Kauno apskrities VPK pareigūnai artimiausiu metu tikisi ieškotus asmenis parsigabenti į Lietuvą.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius