Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikas Jonas Dacys nuteistas dėl mažamečio seksualinio prievartavimo

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį „tvarkiečio“ Jono Dacio baudžiamojoje byloje dėl kaltinimų išprievartavus 13 metų paauglį.
Jonas Dacys
Jonas Dacys / 15min.lt nuotr.

Pirmadienio popietę Vilniaus apygardos teismas baudžiamojoje byloje dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo paskelbė nuosprendį.

„Tvarkietis“ Jonas Dacys (gim. 1955 m.) pripažintas kaltu, nes išprievartavo 13 metų paauglį. J.Dacys nuteistas kalėti 5 metus.

Iš nuteistojo nukentėjusiojo naudai priteista 30 000 litų neturtinei žalai atlyginti. 15min.lt primena, kad šioje byloje buvo pareikštas daugiau nei trigubai didesnis, 100 000 litų civilinis ieškinys.

Pagal kaltinamąjį aktą, J.Dacys buvo teisiamas dėl keturių seksualinės prievartos epizodų. Politikas pripažintas kaltu dėl 3 epizodų. Už kiekvieną jų nuteistajam skirta po 4 metus nelaisvės. Bausmes subendrinus, palikta galutinė penkerių metų nelaisvės pataisos namuose bausmė.

Bylą kuruojantis prokuroras Rolandas Imbrasas buvo prašęs įkaltinti politiką 7 metams.

Šiandienį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti aukštesnės instancijos teismui. Prokuratūros atstovas sakė, kad svarstys šią galimybę.

Kaip jau rašė 15min.lt, ši mažamečio asmens seksualinio prievartavimo byla Vilniaus apygardos teismo neviešame posėdyje pradėta nagrinėti ir operatyviai baigta sausio 4 dieną.

Kaltinamasis posėdžio metu pripažino kaltę. Tiesa, tik iš dalies. Esą vaiką jis išnaudojo ne 4 kartus, kaip teigiama kaltinamajame akte, o vos vieną sykį. Be to, savo lytinio organo jis esą niekur nekišo, o tik buvo patenkintas rankomis.

Sakydamas paskutinį žodį kaltinamasis sakė, kad gailisi, ir prašė teismo bausti jį kuo švelniau.

Kaip skelbta anksčiau, pernai kovo 25 dieną partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas dėl pareikštų įtarimų nusikaltimo padarymu sustabdė partijos Vilniaus rajono skyriaus nario J.Dacio narystę partijoje, netrukus teismas leido politiką suimti 3 mėnesiams.

VIDEO: 15min.lt - nuteistasis Jonas Dacys teisme slėpė veidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius