-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praeityje garsus daktaras Uksas pats „įstrigo“ ir teismus klampina istorijoje dėl pigaus alaus butelio

Prieštaringos reputacijos vilniečiui buvo principo reikalas teisme įrodyti, jog parduotuvėje „Maxima“ dėl 0,99 lito vertės butelio jis neapsivogė, tačiau Vladislavui Uksui pakartotiniame teismo procese vėl skirta 300 litų bauda.
Daktaras Uksas teisme
Daktaras Uksas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Praeityje žinomas medikas V.Uksas ne juokais „įstrigo“ teismuose dėl istorijos su pigaus alaus buteliu.

51 metų vilnietis svaidėsi žaibais ir žadėjo įrodyti, kad taip smulkmeniškai prekybos centre jis tikrai neapsivogė, tačiau praleido teismo posėdį. Byla išnagrinėta be jo: V.Uksui skirta 300 litų.

Alaus mėgėjas nenuleido rankų

Galima neabejoti, jog V.Uksas puikiai žino, ką gali daryti toliau – vyras turi teisę apskųsti jam nepalankų Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nutarimą Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Šį kelią V.Uksas jau yra išbandęs, kai apskundė ankstesnį to paties teismo sprendimą skirti jam 300 litų baudą dėl to paties nelemto pigaus alaus butelio.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Daktaras Uksas teisme
Daktaras Uksas teisme

Pirmą sykį teisėjas nutarimą taip pat priėmė V.Uksui už akių, tačiau dokumentus pasirašė tada, kai formaliai atostogavo. Šia spraga, pateikęs skundą LVAT, V.Uksas ir pasinaudojo.

Pareiškėjo skundą patenkinę teisėjai grąžino bylą nagrinėti tam pačiam Vilniaus 1-ajam apylinkės teismui. Darbo ėmėsi teisėjas Gintaras Dzedulionis. Būtent šio Temidės tarno surengtame posėdyje V.Uksas prisiekinėjo tiek tikrai nedegradavęs, kad vogtų nė lito nekainuojantį alų. V.Uksas buvo pasiryžęs prisikviesti į teismą liudytojų, kurie patvirtins jo nekaltumą.

Ar byla pasivys teisėją Dzedulionį?

Tačiau ir šįkart procesas neapsiėjo be techninių kliūčių. Mat teisėjui G.Dzedulioniui teko mesti pradėtą darbą – jis laimėjo konkursą, pakilo karjeros laiptais ir buvo priimtas į Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų gretas.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Daktaras Uksas teisme
Šią bylą teisėjui G.Dzedulioniui teko palikti nagrinėti kolegai.

V.Ukso bylą perėmė teisėjas Robertas Rainys.

Nesulaukęs posėdyje administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens, R.Rainys priėmė iš esmės tokį patį nutarimą – už smulkią vagystę įsūdė alaus mėgėjui 300 litų baudą.

Jei V.Uksas susizgribtų apskųsti šį naujausią jam nepalankų verdiktą, o  teisėjas G.Dzedulionis žaibiškai dar sykį pakiltų karjeros laiptais,  egzistuoja tikimybė, jog pigaus alaus butelio byla gali pasivyti tą patį teisėją Vyriausiajame administraciniame teisme.

15min.lt primena, jog ir teisėjai, ir visa visuomenė Lietuvoje jau kurį laiką kenčia dėl nežmoniškų darbo krūvių teismuose, bylų skaičių dar labiau padidino ir jų nagrinėjimo tempus sulėtino sunkmetis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius