-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praeityje garsus medikas Uksas neleidžia teismams atsikvėpti

Buvusio anesteziologo, kandidatavusio į Seimą vilniečio pavardę pastaruoju metu kiekvieną savaitę galima pamatyti teismų tvarkaraščiuose.
Daktaras Uksas teisme
Šįkart daktaras V.Uksas teismui atsuko nugarą – posėdyje nedalyvo. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Medikas

51 metų vilnietis Vladislavas Uksas, regis, sumanė tapti teismų rekordininku. Pastaruoju metu praeityje garsaus mediko pavardę kiekvieną savaitę galima pamatyti teismų tvarkaraščiuose.

Naujausia žinia V.Uksui iš teismo – antradienį jam skirta 85 litų bauda už pasirodymą girtam viešoje vietoje. Vieną rytą praėjusią gegužę V.Uksas neblaivus sugebėjo nueiti į Vilniaus rajono prokuratūrą.

Kilus įtarimų, kad vilnietis išgėręs, buvo patkrintas jo blaivumas. Per patikrinimą, atliktą 11.20 val., nustatyta, kad V.Ukso organizme yra daugiau nei 2,5 promilės alkoholio.

Paprastai neblaiviems viešumoje pasirodantiems žmonėms skiriamas tik įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 50 litų.

Tačiau Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo teisėja Aiva Survilienė V.Uksą baudė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178-ojo straipsnio antrą dalį – kaip asmenį, kuriam du kartus per vienerius metus buvo paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose. Šiandieninį posėdį praleidęs vilnietis teismo nutarimą galės skųsti aukštesnės instancijos teisėjams. Kaip tai daryti, V.Uksas puikiai moka, kai kurias bylas jis netgi yra laimėjęs (žr. susijusius straipsnius).

Labiausiai V.Uksas išgarsėjo, kai neblaivus įkliuvo kelių policijai. Niekada gyvenime vairuotojo pažymėjimo neįgijęs veikėjas vairavo autobusiuką su savadarbiais švyturėliais, o pareigūnams iš pradžių prisistatė kontržvalgybininku, vėliau mediku.

Praėjusią savaitę teismas bandė nagrinėti V.Ukso baudžiamąją bylą, kurios jis įtariamas melagingu pranešimu apie nebūtą nusikaltimą: vyras įskundė kaimyną, esą šis du sykius padegė jos sugyventinės duris, nors jokių gaisrų niekada nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius