Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 15 /14:26

Prekybos centre Vilniuje su peiliu siautėjusio plėšiko neregėta taktika nepasiteisino: visuomenė jį demaskavo

Pareigūnai prašė visuomenės pagalbos – atpažinti ir demaskuoti plėšimu įtariamą vyrą. Įtariamasis R. K. (gim. 1968 m.) su gyventojų pagalba demaskuotas per keletą valandų.
Sulaikytas užpuolikas
Sulaikytas užpuolikas / 15min skaitytojo Mariaus K. ir Lietuvos policijos nuotr.

Papildyta 14.26 val. Šiandien Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriuo prašė visuomenės pagalbos nustatant vakar padarytu plėšimu ir žmonių sužalojimu Vilniuje, Jonažolių g., įtariamo asmens tapatybę.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas dėkoja visuomenei už pagalbą ir bendradarbiavimą – įtariamojo R. K., gim. 1968 m., asmens tapatybė jau yra nustatyta; ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas.

Suprasti akimirksniu

  • Balandžio 14 d., sekmadienio vakarą, apie 21 val. 45 min., Jonažolių gatvėje, į parduotuvę „Iki“ užėjo vyriškis, grasinęs peiliu ir pasikėsinęs apiplėšti kasininkę.
  • Įsibrovėlis sužalojo jį bandžiusius sulaikyti parduotuvės darbuotojus (moterį ir tris vyrus). Visgi personalas išlaikė sučiuptą įtariamąjį, kol atvyko policija.
  • Sulaikytasis griebėsi netikėtos taktikos: ne tik nedavė parodymų, bet ir neatskleidė savo tapatybės.
  • Pareigūnai kreipėsi į visuomenę ir tada nustatė, kad įtariamasis R.K., gimęs 1968 metais, yra Rusijos pilietis. Užsienietis nėra gavęs leidimo gyventi Lietuvoje, tad jį buvo ruošiamasis deportuoti atgal į Rusiją.
  • Prokuratūra planuoja prieš teismą skirti šiam įtariamajam psichiatrinę ekspertizę – bus aišku, ar vyriškis apskritai pakaltinamas.

Pradžia: Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ajame skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.). Įtariamasis sulaikytas, tačiau jo asmenybė nustatinėjama.

15min skaitytojo Mariaus K. nuotr./15min skaitytojas užfiksavo įtariamojo sulaikymą
15min skaitytojo Mariaus K. nuotr./15min skaitytojas užfiksavo įtariamojo sulaikymą

Balandžio 14 d. apie 21 val. 45 min. Vilniuje, Jonažolių g., asmuo, panaudodamas peilį, pasikėsino apiplėšti parduotuvę. Peiliu sužaloti keturi parduotuvės darbuotojai, padarytas nuostolis tikslinamas. Įtariamasis sulaikytas, tačiau asmenybė nenustatyta.

Sostinės kriminalistai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, atpažinusius plėšimu įtariamą vyrą, susisiekti su Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais tel. (8 5) 271 6188 arba paskambinti bendruoju pagalbos tel. 112.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Čepelionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius