Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie Būtingės sustabdyto latvio BMW rasta narkotikų, vairuotojo pažymėjimas – suklastotas

Pasieniečių sustabdyti iš Latvijos automobiliu „BMW 740“ važiavę du jauni šios šalies piliečiai atsidūrė areštinėje. Įtariama, kad vairuotojas turėjo suklastotą pažymėjimą, o automobilyje aptikta ir narkotikų, ketvirtadienį praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VSAT nuotr.

Kaip praneša pasieniečiai, antradienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pareigūnai prie Latvijos sienos, kelyje Liepoja–Klaipėda prie Būtingės, patikrinti sustabdė 2008 m. laidos automobilį „BMW 740“ latviškais numeriais.

Juo iš Latvijos vyko du 21-erių šios šalies piliečiai. Vairuotojas pateikė tvarkingus žmonai priklausančio automobilio dokumentus, tačiau jo ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai aptiko dokumento suklastojimų požymių. Vairuotojas su automobiliu ir keleiviu buvo pristatyti į Pakrančių apsaugos rinktinę.

Vykdydami „BMW 740“ apžiūrą, Pakrančių apsaugos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai bagažinėje rado 11 tablečių „Tramadol 200“ gamyklinėje pakuotėje. Jos buvo paslėptos darbinėse pirštinėse. Vaistai „Tramadol“ Lietuvoje yra įtraukti į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą, juos leidžiama naudoti tik medicininiais tikslais.

Tęsiant apžiūrą, tyrėjai bagažinėje rado ir du kanapių smulkintuvus, ant kurių vidinių paviršių buvo matomos rusvos spalvos augalinės kilmės medžiagos likučiai. „BMW 740“ salone, keleivio priekinių durelių daiktadėžėje, buvo aptiktas juodo plastiko butelis su nenustatytos kilmės skysčiu. Įtariama, kad tai gali būti narkotinės kilmės medžiaga.

Abu Latvijos piliečiai uždaryti į areštinę už narkotinių ir psichotropinių medžiagų gabenimą. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiams gresia nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimas ir automobilio konfiskavimas.

„BMW 740“ vairuotojas turėtų sulaukti bausmės ir už suklastotą dokumentą. Už tai gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Automobilis ir jame rastos medžiagos saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius