Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Kauno naktinio klubo žmogų nužudęs vaikinas kalės 11 metų

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paskelbė, kad prie Kauno Laisvės alėjoje veikiančio naktinio klubo „Metelica“ draugą nužudęs 29 metų Mantvydas Ananka įkalinimo įstaigoje turės praleisti 11 metų.
Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį V.Girnio žudikui ir jo bendrininkui.
Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį V.Girnio žudikui ir jo bendrininkui. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokia bausmė jam buvo paskirta Kauno apygardos teismo 2011 m. gegužės 9 d. nuosprendžiu. M.Ananka taip pat turės sumokėti 200 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą nužudytojo artimiesiems.

Tuo pačiu arba kitais nuosprendžiais už viešosios tvarkos pažeidimą buvo nuteisti 26 metų Andrius Pivrikas, 31 metų Gintaras Anuska ir 30 metų Andrius Gelčius

A.Pivrikui buvo skirta kalėti 1 metus ir 7 mėn., o G.Anuskai ir A.Gelčiui – po pusantrų metų.

Teismas nesutiko su prokuroro ir nukentėjusiojo artimųjų skundų argumentais, kad ir kiti byloje figūruojantys asmenys turi būti teisiami kaip nužudymo bendrininkai. 

Teismo nuomone, Kauno apygardos teismas tinkamai ištyrė įrodymus, teisingai nustatė kiekvieno nuteistojo kaltę. Teismas nesutiko su prokuroro ir nukentėjusiojo artimųjų skundų argumentais, kad ir kiti byloje figūruojantys asmenys turi būti teisiami kaip nužudymo bendrininkai.

Įrodymai patvirtina, kad kiti nuteistieji nežinojo, jog M.Ananka turi peilį ar apie jo ketinimus sužaloti peiliu nukentėjusįjį. M.Ananka, anot teismo, viršijo susitarimą sumušti vaikiną dėl skolos, ir ėmė netikėtai badyti jo kojas. Bylose esantys įrodymai patvirtina tik kaltininkų bendrą veikimą pažeidžiant viešąją tvarką ir sužalojant nukentėjusįjį, tačiau ne gyvybės atėmimą.

Kauno apygardos teismo 2011 m. gegužės 9 d. nuosprendžiu nustatyta, kad 2009 m. spalio 31 d. naktį Laisvės alėjoje, klubo „Metelica“ kieme M.Ananka peiliu žalojo 29 metų Vytenį Girnių, pažeidė jam venas ir arterijas. Vaikinas nukraujavęs tos pačios dienos vakare mirė. Tai, kad mirtinus smūgius peiliu sudavė būtent M. Ananka, patvirtino liudytojai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Gelčius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Gelčius

Liudytojų teigimu, A.Pivrikas už parankės vedėsi nukentėjusįjį į kiemelį, kur jau stovėjo keli kiti vaikinai. Pirmas smūgiavo A.Pivrikas, aukai nuo smūgio nukritus ant grindinio, kiti pradėjo jį spardyti. Vienas vaikinas, kurį atpažino kaip M.Ananką, gulinčiojo nespardė, bet peiliu ne kartą dūrė nukentėjusiajam į kojas. Byloje nėra duomenų apie tai, kad nukentėjusysis būtų atlikęs kokius nors nederamus veiksmus iki užpuolimo, kaip buvo tvirtinama.

Apeliaciniame skunde prokuroras prašė pripažinti A.Pivriką, G.Anuską ir A.Gelčių kaltais dėl nužudymo ir skirti jiems 12 metų laisvės atėmimo bausmes. Beveik tokį patį skundą pateikė ir nužudytojo vaikino artimieji, kurie taip pat prašė griežtinti ir bausmę M. Anankai, skiriant jam bent jau 12 metų kalėti.

Skundą pateikė ir M. Ananka, kuris prašė skirti jam švelnesnę bausmę. Nuteistais A. Gelčius skunde teigė, kad nieko nemušė ir nenužudė, konflikte apskritai nedalyvavo, smurto nenaudojo, todėl nepadarė nei nužudymo, nei viešosios tvarkos pažeidimo.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius