-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie milijono litų skolos valstybei artėjanti bedarbė Vladislava Polečenko teismo prašo jai skirtas baudas pakeisti viešaisiais darbais

Antradienio rytą Vilniaus teisme netikėtai pasirodė kaip savotiška rekordininkė išgarsėjusi 55 metų vilnietė V.Polečenko. Už prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis per 100 kartų bausta ir beveik milijoną litų baudų susirinkusi moteris teismo prašo (antstolio iniciatyva) pakeisti jai skirtos nuobaudos rūšį – leisti nemokamai dirbti viešuosius darbus.
V.Polečenko teisme
V.Polečenko teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vos prieš 6 savaites naujienų portalas 15min.lt rašė, kad kontrabandinėmis cigaretėmis Halės turguje prekiaujanti Vladislava Polečenko prisirinko 756 000 litų baudų.

Nuo to laiko ši veikėja gavo dar tris stambias baudas: 30 000, 40 000 ir 20 000 litų.

Šiuo metu V.Polečenkos nesumokėtų baudų suma yra 846 200 litų.

Teismo koridoriuje laukdama posėdžio ir bendraudama su 15min.lt žurnalistu prekybininkė tikino, kad skelbiamos žinios apie prie milijono litų artėjančią jos baudų sumą – šmeižtas. „Žurnalistai sugadino man gyvenimą. Prirašė nesąmonių su manimi net nepakalbėję. Išgąsdino mano dukrą, ji sako – mama, tu jau greitai būsi milijonierė“, – piktinosi V.Polečenko, pravarde Vladzė.

Paklausta, kokios tiesos apie ją nežino žiniasklaida, vilnietė pareiškė esanti skolinga valstybei „tik“ 440 tūkst. litų sumą. „Iki gyvenimo galo atidirbsiu. Vis tiek neturiu kito darbo“, – tikino viešųjų darbų pageidaujanti moteriškė, kuriai iki pensijos liko beveik 5 metai, o kadaise ji yra dirbusi rusų kalbos mokytoja, vaikų darželio auklėtoja ir kiemsarge. Prie Halės turgaus V.Polečenko uždarbiauja jau apie šešerius metus.

Apie tai, kad kitą dalį baudų teismas skyrė jai už akių, nes neatvykdavo į posėdžius, V.Polečenko nenorėjo net girdėti.

Beje, trečiadienį teisme numatoma nagrinėti dar dvi V.Polečenko bylas. Vienoje jų Vladzė, antstolių paraginta, taip pat prašo pakeisti anksčiau skirtą baudą viešaisiais darbais. Kitoje moteris yra traukiama administracinėn atsakomybėn už savo įprastą amatą – neteisėtą prekybą cigaretėmis. Jei teismas patvirtins kaltę, jai skirtų baudų suma išaugs dar keliomis dešimtimis tūkstančių litų.

Šiai užkietėjusiai pažeidėjai teismas ne kartą buvo skyręs baudą, didesnę už straipsnio sankcijoje numatytos nuobaudos vidurkį – 50 000 (penkiasdešimt tūkstančių litų) su prekių konfiskavimu.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./V.Polečenko teisme
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./V.Polečenko teisme vengė žurnalistų dėmesio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius