-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seksualinės prievartos byloje su precedento neturinčiu ieškiniu – saikingas nuosprendis

Globos namuose prievartautam paaugliui priteistas tik šeštadalis prašytos kompensacijos, bet skriaudikas 5,5 metų pasiųstas už grotų.
Godų sukčių sulaikė namo grįžęs šeimininkas.
Antrankiai / scanpix.lt nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo ir paskelbė nuosprendį byloje, kurioje pernai buvo pareikštas precedento neturintis ieškinys: 17-metis jaunuolis kartu su savo motina iš vaikus su negalia prižiūrinčio vieno sostinės vaikų mokymo ir ugdymo centro bei seksualiniu prievartavimu apkaltinto centro gyventojo prašė solidariai priteisti 180 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą,

Teismas nusprendė, kad kaltu dėl seksualinio prievartavimo pripažintas vyras nukentėjusiajam nepilnamečiui privalės sumokėti tik 30 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Be to, berniuką seksualiai prievartavęs 42 metų centro gyventojas už grotų praleis 5 metus ir 6 mėnesius, antradienį rašo delfi.lt.

Iš prievartautojo žala buvo priteista ir nukentėjusiojo motinai – jai vyras turės sumokėti 7,5 tūkst. Lt neturtinės ir 600 Lt – turtinės žalos atlyginimą.

Dėl neturtinės žalos atlyginimo nukentėjusieji turi teisę kreiptis ir civilinio proceso tvarka.

Kaip skelbta anksčiau, nukentėjusysis ir jo gynėjai skundėsi, jog švietimo įstaiga neužtikrino vaiko saugumo, todėl jis patyrė seksualinę prievartą.

Pasak ieškovų, ugdymo centro auklėtojai privalėjo užtikrinti nepilnamečio saugumą, pasirūpinti, kad jis būtų apsaugotas ne tik nuo bendraamžių, bet ir nuo vyresniųjų smurto ir patyčių. Be to, jie pabrėžė, kad ugdymo centro bendruomenė yra pagrindinė vaiko socializacijos vieta, čia turi būti paisoma vidaus tvarkos ir elgesio taisyklių, visiems priimtinų žmonių bendrabūvio nuostatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius