Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai prašys suimti vaiko pagrobimu įtariamus klaipėdiečius (video)

Ketvirtadienį Klaipėdos prokurorai ketina kreiptis į Klaipėdos apylinkės teismą, prašydami skirti suėmimą dviem septynmečio berniuko pagrobimu įtariamiems klaipėdiečiams.
Vaiko išlaisvinimo operacija Klaipėdoje
Vaiko išlaisvinimo operacija Klaipėdoje / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Tai BNS patvirtino prokuratūros atstovė spaudai Palmira Martinkienė.

Antradienio rytą Klaipėdoje, prie mokyklos Naujakiemio gatvėje, buvo pagrobtas į mokyklą einantis 32 metų klaipėdietės septynmetis sūnus P.L.

Už vaiką pagrobėjai pareikalavo 400 tūkst. litų išpirkos. Tą pačią dieną antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai vaiką išvadavo ir sulaikė du įtariamuosius.

Šiuo nusikaltimu įtariami du anksčiau teisti niekur nedirbantys 42 ir 45 metų vyrai. Pagrobtą vaiką saugojusi moteris – nesulaikyta.

Nepažįstamas vyras pirmoką jėga nusivedė į lengvąjį automobilį antradienį apie 8 valandą. Netrukus jo mama mobiliuoju telefonu sulaukė trumposios žinutės, kad sūnus pagrobtas. Už jį paprašyta 400 tūkst. litų išpirkos.

Naujienų portalo diena.lt teigimu, pasitelkę technines priemones, tą pačią dieną viename iš Klevų gatvės butų, policininkai su „Aro“ pareigūnais sulaikė du vyrus. Jie pasakė, kad berniukas laikomas vieno jų nuomojamame bute Taikos prospekte.

Vieno iš įtariamųjų, 42 metų Genadijaus U., sugyventinė, visą dieną su pagrobtu vaiku buvo Taikos prospekto 103 name esančiame bute. Moteris tikino nežinojusi, kad vaikas pagrobtas.

„Aš dar miegojau, kai iš kažkur parėjo mano sugyventinis Genadijus ir jo draugas Volodia. Gena pasakė, kad mes turime svečią. Sakė, kad vaikas – Volodios žmonos ir jis čia pabus, kol mama grįš iš darbo. Net nesuabejojau jo žodžiais, – naujienų portalui pasakojo 42 metų Gertrūda. – Visą dieną vaikas buvo su manimi. Jis laisvai vaikščiojo po namus, kai norėjo, prašė valgyti ir gerti. Daviau, ką turėjau pagaminusi. Abu žiūrėjome per langus, laukėme mamos. Kai suskambo durų skambutis, pagalvojome, kad ji atėjo. Labai nustebau, kai prisistatė policija.“

Vaikas išvaduotas antradienį apie 17 valandą.

Pagrobimą tiria Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius