-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis teisme nesulaukia prokuroro J.Lauciaus

„MG Baltic“ korupcijos bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Justas Laucius sulaukė pagrindinio bylos įtariamojo koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio kaltinimų, jog po vieno teismo posėdžių prokuroras įžeidė jo orumą, kai jį pavadino „turtingu ir ligotu“. Į pirmąjį posėdį J.Laucius neatvyko, o ketvirtadienį ir vėl padavė prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, nes atsakinėjo į parlamentarų klausimus dėl įtarimų Gintarui Steponavičiui Seime.
Raimondas Kurlianskis
Raimondas Kurlianskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Kurlianskio atstovas teigė, jog praėjusiais metais po vieno iš teismo posėdžių, kai teismas nepatenkino prokuroro J.Lauciaus prašymo grąžinti R.Kurlianskį į Lukiškių tardymo izoliatorių, jis esą netinkamai pasisakė žurnalistams.

„Atsakovo (prokuroro J.Lauciaus – aut. past.) pasisakymas yra įrašytas ir buvo transliuotas, jis yra aiškus. Iškeldamas į pirmą vietą tokius dalykus, kad R.Kurlianskis yra „turtingas ir ligotas“, kurie net nėra teisinės kategorijos teiginiai <...> Prokuroras tokio leksikono apskritai neturėtų naudoti. Manau, kad tai buvo padaryta sąmoningai, norint pakenkti ieškovo reputacijai“, – teisme 15min sakė R.Kurliansko advokatas Romualdas Mikliušas.

R.Mikliušas teigė, kad prokuroro teiginiai prieštaravo Vilniaus apygardos teismo nutarčiai, kuriose buvo išdėstyti kiti motyvai, dėl kurių R.Kurlianskiui nebuvo paskirta tokia kardomoji priemonė, kokios prašė prokuroras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justas Laucius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justas Laucius

Praėjusio mėnesio pabaigoje prokuroras J.Laucius nepasirodė posėdyje, o ketvirtadienį paprašė bylos nagrinėjimą atidėti, nes Seime atsakinėjo į laikinosios komisijos klausimus, kuri nagrinėjo siūlymą naikinti Seimo nario Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovo Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

„Šiandien buvo gautas atsakovo Justo Lauciaus prašymas nedalyvauti. Jam buvo šaukimas įteiktas, tačiau jis nurodo, kad generalinio prokuroro pavedimu, vykdydamas prokuroro pareigas, šiandien, 13 val., turi dalyvauti Seimo laikinosios komisijos posėdyje. <...> El. laišką apie posėdį gavo tik vakar, 14 val. 30 min.“, – pagarsino J.Lauciaus prašymą teisėja Lijana Visokavičienė.

Kadangi anksčiau atsakovo J.Lauciaus dalyvavimas buvo pripažintas būtinu, teisėja nusprendė patenkinti prokuroro prašymą ir atidėjo bylos nagrinėjimą iki gegužės 16 d.

Nei R.Kurlianskis, nei jo gynėjas R.Mikliušas tam neprieštaravo.

15min primena, R.Kurlianskis yra įtariamas bandymu paveikti politikus, priimant koncernui „MG Baltic“ naudingus sprendimus. O J.Laucius nuo kovo 20 d. vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius