-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokurorų korupcijos byloje dar vienam FNTT pareigūnui – specialiojo liudytojo statusas

Prokurorų korupcijos byloje dar vienam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnui – specialiojo liudytojo statusas, BNS patvirtino šaltiniai.
Antonis Mikulskis
FNTT / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS penktadienį sakė, kad „prašoma informacija yra ikiteisminio tyrimo duomenys ir ji neskelbtina“.

„Prokuratūra pranešė apie įtariamuosius. Informacija apie liudytojus neskelbiama“, – teigė ji.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

FNTT atstovas Aleksandras Zubriakovas BNS penktadienį šios informacijos išsamiau nekomentavo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Zubriakovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Zubriakovas

„Negaliu šitų aplinkybių atskleisti, nes yra sutarta, kad bet kokią informaciją apie bylą teikia Generalinė prokuratūra“, – kalbėjo jis.

A.Zubriakovas taip pat negalėjo pasakyti, ar dėl šio pareigūno yra pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Yra pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos. (...) Negaliu atskleisti tyrimo detalių. Dėl vieno – taip (buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas – BNS), nes viešai yra pasakyta“, – komentavo FNTT atstovas.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

Šią savaitę teisėsauga pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo.

Jame įtarimai pareikšti FNTT pareigūnui Nerijui Valatkai, prokurorams Nerijui Marcinkevičiui, Donatui Puzinui, Ugniui Vyčinui, advokatui Šarūnui Mickevičiui ir dar šešiems fiziniams asmenims.

Ketvirtadienį FNTT vadovas Antonis Mikulskis žurnalistams sakė, kad FNTT dėl prokurorų byloje įtariamo jos pareigūno N.Valatkos dar pernai kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

VIDEO: FNTT direktorius A.Mikulskis komentuoja teisėsaugos skandalo aktualijas

Jis taip pat teigė, kad tuo pačiu pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau įtariamas pareigūnas šiuo metu dar nėra nušalintas nuo darbo, kol teismas nepriims sprendimo dėl kardomosios priemonės.

Ketvirtadienį LNK Žinios pranešė, kad šių metų balandį tą patį pareigūną A.Mikulskis apdovanojo padėkos raštu už nepriekaištingą tarnybą.

Dešimčiai dienų suimto N.Valatkos advokatas, buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Rameikis LNK žurnalistams parodė padėkos rašto kopiją.

Paklaustas, kodėl įteiktas padėkos raštas N.Valatkai, nors apie jo galbūt nusikalstamas veikas informacija jau buvo perduota STT, A.Zubriakovas BNS penktadienį sakė, kad „FNTT gynybos taktikos nekomentuoja“.

Teisėsauga tyrimą pradėjo gavusi duomenų, kad Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai N.Marcinkevičius ir U.Vyčinas, Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras D.Puzinas bei FNTT Vilniaus apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas N.Valatka, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformaliai susitikinėja su Kaune praktikuojančiu advokatu Š.Mickevičiumi ir aptaria jų žinioje esančių finansinių-ūkinių ikiteisminių tyrimų eigą, neviešintinus duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti šio advokato neoficialiai atstovaujami privatūs asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius