-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rokiškio rajone grasinęs susisprogdinti vyras buvo Kauno narkotikų tiekėjas

Rokiškio rajone, Antanašės kaime savaitgalį susisprogdinti grasinęs 49 metų Saulius Karosevičius buvo nuolatinis kanapių tiekėjas smulkesniems prekeiviams Kaune. Jis penkis kartus teistas už įvairius nusikaltimus ir gerai žinomas policijai.
Susisprogdinti grasinęs vyras sulaikytas
Susisprogdinti grasinęs vyras sulaikytas / D.Zibolienės nuotr.
Temos: 1 Granata

Siūlo galas – narkotikų prekeivė

Aiškėja, kad nuošalioje kaimo vietoje S.Karosevičius įsikūrė ramiai auginti kanapes. Jas jis veisė erdviuose rūsiuose po pastatu.

D.Zibolienės nuotr./Vyras užsibarikadavo
D.Zibolienės nuotr./Įtariama, kad čia augintos kanapės

Kauno miesto apylinkės prokuroro Donato Jačiausko teigimu, informaciją apie narkotinių augalų tiekimą į Kauną pareigūnai sužinojo, kai šiame mieste su įkalčiais šeštadienį buvo sulaikyta 23 metų Ž.R. Įtariama, kad moteris prekiavo augalinės kilmės kvaišalais.

Pirmadienį ją Kauno miesto apylinkės teismas leido suimti 16 parų, nors prokuroras prašė mėnesiui.

Apie narkotinių augalų tiekimą į Kauną pareigūnai sužinojo, kai su įkalčiais praėjusią savaitę buvo sulaikyta Ž.M.

„Greitai išsiaiškinome, kas yra jos tiekėjas. Priimtas sprendimas veikti operatyviai. Iš Kauno Žaliakalnio policijos komisariato į Rokiškio rajoną išvyko pareigūnai“, – sakė prokuroras.

Šeštadienį po pietų daryti kratos išvyko trys Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai, vadovaujami vyriausiojo tyrėjo Stanislovo Zaikino.

Nei policija, nei prokuroras daugiau detalių apie šią narkotikų platinimo bylą neteikia.

Vaidino skurdų sraigių augintoją

Teisėsaugininkai nekomentavo ir už kokius nusikaltimus S.Karosevičius yra kalėjęs.

Vyriškis buvo įsikūręs buvusiose kolūkio valgyklos ir parduotuvės patalpose, kurios priklauso jo seseriai. Ten jis atvyko prieš kelerius metus. Jo žmona ir trys vaikai gyvena kitur.

Saulių Karosevičių kvietė dalyvauti bendruomenės veikloje.

Antanašės kaimo bendruomenės pirmininkė Ritė Gernienė sakė, kad S. Karosevičių kvietė dalyvauti bendruomenės veikloje. „Bet jis buvo uždaras ir nenorėjo su mumis turėti jokių reikalų. Tik kartą į biblioteką atvežė maišą knygų“, – pasakojo R.Gernienė.

Prie namų jis turėjo įrengęs nedidelį sklypelį, kuriame augino sraiges. „Kartą jo paklausiau, ar jas verta auginti. Jis atsakė, kad iš jų negauna jokių pajamų, gyvena skurdžiai. Dabar manau, kad tas sklypelis tebuvo priedanga labiau pelningam verslui“, – kalbėjo pirmininkė.

S.Karosevičius taip pat skelbėsi galintis taisyti variklius.

R.Gernienės duomenimis, S.Karosevičius kaime nebuvo deklaravęs gyvenamosios vietos, nes negaudavo kvietimo balsuoti Seimo ar savivaldybių tarybų rinkimuose.

Kaimynai pjovė kiaulę, kai netoliese vyko tikra drama.

Kaimiečiai ramiai pjovė kiaulę

S. Karosevičiui šeštadienio vakarą užsibarikadavus ir grasinant susiprogdinti buvo iškviesto „Aro“ pareigūnai, ugniagesiai, medikai. Gyventojams patarta nesiartinti prie apsupto pastato.

R.Gernienė, gyvenanti netoli įvykio vietos, teigė, kad gyventojai elgėsi ramiai. „Suprantama, tai neįprastas incidentas mūsų kaime, bet žmonių jis tada neišgąsdino, vieni kaimynai pjovė kiaulę, kai netoliese vyko tikra drama, kiti irgi gyveno kasdienį gyvenimą“, – prisimena R.Gernienė.

S.Karosevičius sulaikytas sekmadienio pavakare, kai iš namo išbėgo su granata F-1 be žiedo. Pareigūnai parvertė jį ant žemės ir atėmė granatą. Ji bet kurią akimirką galėjo sprogti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius