Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rožyną sukrėtęs nužudymas: neramumų šiame parke būta, bet tokių įvykių niekas nesitikėjo

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Panevėžyje, Rožyno rajone, įvykdytas kraupus nužudymas. Lazdomis ir kumščiais dviejų kompanijų susitikimo metu mirtinai užtalžytas 26-erių metų vietos gyventojas. Viename ramiausių miesto gyvenamųjų rajonų įsikūrę panevėžiečiai sukrėsti. Jie pripažįsta, kad parke nėra visiškai saugu, tačiau, kad jame įvyks žmogžudystė, niekas negalėjo net pagalvoti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Nužudytasis nebuvo konfliktiškas

Ryte sužinoję apie naktį įvykdytą nusikaltimą į nužudymo vietą rinkosi nužudytojo draugai ir pažįstami. Įvykio vietoje jie uždegė žvakutes. Čia sutiktas būrys vietos jaunimo teigė, kad nužudytąjį pažinojo. Vaikinų tvirtinimu, mirtinai sudaužytas vietos gyventojas – nekonfliktiškas, nebuvo susidėjęs ir su jokiomis neaiškiomis kompanijomis. Jaunuoliai tik svarstė, kas galėjo įvykti, kad vienas ramiausių miesto rajonų praėjusią naktį buvo paženklintas krauju.

Panevėžiečiai teigė, kad parkas, kuriame įvyko nužudymas, nebuvo itin problemiška vieta. Jaunuoliai tvirtino, kad ir naktį per neapšviestą parką jie eidavo drąsiai. Šiame rajone dauguma vieni kitus pažįsta, o ir svetimų žmonių iš miesto gilumos čia neprivažiuodavo.

Tuo metu policijos pareigūnai vis dar negali pasakyti jokių naujų detalių. Panevėžio apskrities VPK atstovė spaudai Rasa Černauskaitė patikino, kad pareigūnai deda visas pastangas nusikaltimui ištirti.

Kol kas tikrinamos visos nusikaltimo versijos, tačiau įtariamųjų sulaikyti iki sekmadienio popietės dar nepavyko.

Aiškinamės, ką ten veikė trys užpulti jaunuoliai.

„Vieta, kurioje įvykdytas nusikaltimas, yra Panevėžio gale, mikrorajono pabaigoje, miškelyje, ten nėra gyvenamųjų namų, tik paskutinė autobuso stotelė. Tai retai žmonių lankoma vieta. Ten nėra jokių kamerų. Aiškinamės, ką ten veikė trys užpulti jaunuoliai. Policijos akiratyje jie iki šiol nebuvo, išskyrus auką – šis jaunuolis buvo žinomas dėl smulkaus viešosios tvarkos pažeidimo, o apie kitus du neturime jokių duomenų, kad jie būtų pasižymėję nusikalstamom veikom“, – BNS teigė R.Černiauskaitė.

Pasak jos, vienas iš trijų jaunuolių yra sužalotas ir gydomas ligoninėje, pavojus jo gyvybei negresia, kitas nenukentėjo. Abu jie bendradarbiauja su pareigūnais, atliktos pirminės jų apklausos.

VIDEO: Panevėžyje mirtinai uždaužytas vyras

Parke vykdavo išgertuvės

Tiek jaunimas, tiek vyresni vietos gyventojai neslepia, kad išgertuvių šiame parke kartais pasitaikydavo. Prisistatyti nepanorusi vietos gyventoja sakė, kad kiekvienais metais parkas yra valomas ir kuopiamas nuo šiukšlių.

Tokio amžiaus žmonės kaip mes juk neis į parką sutemus ir negers ten.

„Būna talkos. Pažiūrėkit kiek butelių, šiukšlių surenkam. O kas čia „baliavoja“ tam parke? Aišku, kad jaunimas. Tokio amžiaus žmonės kaip mes juk neis į parką sutemus ir negers ten.

Gal ir dabar kažkas kažko nepasidalino, nes kartais girdėdavosi riksmai, keiksmai. Negaliu pasakyti, kad kasdien čia vyksta „baliai“, bet retkarčiais pasitaiko. Esame ir policiją kvietę. Jei vakare tenka grįžti nuo Aguonų gatvės autobuso stotelės iki namų ir eiti šalia šio parko, tikrai nejauku būdavo. Dabar dar baisiau. Paims dar kas ir užmuš“, – teigė greta parko esančios Bijūnų gatvės gyventoja.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Rožyno bendruomenės balsas savivaldybei ne itin įdomus

Rožyno rajono seniūnaitė Romualda Šerplienė tikino, kad šį parką jau daugelį metų gyventojai tvarko savo pastangomis. Anot rajono vadovės, buvo siekiama išjudinti ir miesto savivaldybę, jog ši skirtų nors kokį finansavimą.

 Dienraščio „Sekundė“ nuotr./Romualda Šerplienė
Dienraščio „Sekundė“ nuotr./Romualda Šerplienė

Čia, pasak R.Šerplienės, norėta įrengti tokią laisvalaikio zoną, kuria galėtų džiaugtis viso rajono gyventojai. Tačiau Rožyno bendruomenės balsas išgirstas nebuvo.

„Mes tą pušynėlį jau N metų norime paversti laisvalaikio ir poilsio parku. Siekėme, kad tai būtų saugus ir gražus kampelis, bet mūsų prašymai buvo tik balsas tyruose.

Esame gavę tik raštą iš savivaldybės, kad bus iškirsti sausuoliai, bet didesnių žingsnių nėra. Savivaldybė rūpinasi tik miesto centru ar kaip kokią magistralę per mūsų rajoną nutiesti.

Norėjome, kad ir vaizdo kameros atsirastų, bet Rožynas miestui nerūpi. Mes esame tik priemiestis už geležinkelio“, – teigė R.Šerplienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Seniūnaitė ir pirmininkė teigė nedrįstanti spėlioti, dėl kokių motyvų galėjo įvykti šis brutalus nusikaltimas. R.Šeplienė teigė, jog anksčiau tokių žiaurių įvykių čia nėra buvę.

„Man labai baisu, kas įvyko. Dar dabar negaliu atsigauti po patirto šoko. Tokio įvykio tikrai nesitikėjau. Aišku, tvarkydami parką rasdavome ir alkoholio taros, ir net švirkštų. Buvo visko, bet tik ne tokių kriminalų.

Toks jausmas, kad ne tik Panevėžyje, bet ir visoje Lietuvoje grįžta 1991-ieji metai. Pažiūrėkite, kokie nusikaltimai beveik kas mėnesį įvykdomi. Trūksta žodžių. Nežinau, ar čia sąskaitų suvedimas buvo, ar gaujų karai. O gal tik koks nesusipratimas“, – sakė bendruomenės pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius