Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo milijonieriaus žmona prisiteisė 16 662 litų kompensaciją

Teismas pripažino, kad Živilė Pinskuvienė ir antrą sykį buvo atleista iš darbo neteisėtai.
Ž.Pinskuvienė Kėdainių ledų šventėje buvo užfiksuota su kandidate į prezidentes Loreta Graužiniene.
Ž.Pinskuvienė (dešinėje) Kėdainių ledų šventėje buvo užfiksuota su kandidate į prezidentes Loreta Graužiniene. / „Scanpix“ nuotr.

Dėl Viktoro Uspaskicho išrinkimo į Europos Parlamentą Seimo nariu vėl tapusio milijonieriaus 49 metų Jono Pinskaus, kurio pirtis Vilniuje neseniai degė, žmona 34 metų Živilė pirmadienį šventė pergalę. Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai paskelbė, kad šių metų kovo 9 dieną Ž.Pinskuvienė buvo neteisėtai atleista iš Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorės posto.

Už priverstinės pravaikštos laiką milijonieriaus žmonai Širvintų merija iš mokesčių mokėtojų pinigų turės sumokėti 16 662 litų kompensaciją.

Pirmadienio teismo sprendimas dar gali būti apskųstas, tačiau Ž.Pinskuvienės tikriausiai nepalaužtų būtinybė toliau bylinėtis, nes kova teismuose dėl Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktorės posto jau tarsi tapo šios moters gyvenimo būdu.

„Scanpix“ nuotr./J.Pinskus
„Scanpix“ nuotr./J.Pinskus

Pirmą kartą Širvintų politikai Ž.Pinskuvienę atleido 2008 metų sausį. Netrukus milijonieriaus žmona su advokatų pagalba kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir pareikalavo atleidimą pripažinti neteisėtu. Tąsyk teismas Ž.Pinskuvienę nuliūdino – paskelbė, kad jos skundas esą nepagrįstas.

Tačiau Ž.Pinskuvienė nenuleido rankų ir pasiekė, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas gruodžio 15 dieną žemesnės instancijos teismo sprendimą panaikintų. Maža to, Vyriausiasis administracinis teismas 2009 metų vasario 23 dieną priėmė papildomą nutarimą, kuriuo Širvintų valdžią įpareigojo grąžinti Ž.Pinskuvienę į darbą.

Tačiau grįžimu į postą moteris pasidžiaugė neilgai – mažiau nei po mėnesio ją vėl atleido. Ž.Pinskuvienei palankų sprendimą pirmadienį paskelbęs teismas pažymėjo, kad pareiškėja atleista neinformavus apie numatomą atleidimo procedūrą taip, kaip numato įstatymai.

Ž.Pinskuvienė dar prašė papildomai priteisti 3000 litų kaip neturtinės žalos atlyginimą, tačiau šią skundo dalį teismas atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius