Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07 /14:39

Seimo narį Roką Žilinską tramdę policininkai dabar patys teisiami dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo

Teismas pradeda nagrinėti skandalingą baudžiamąją bylą, kurioje Vilniaus policininkai Arūnas Zabulis ir Rytis Jasionis kaltinami dėl kyšininkavimo tiesiai po STT būstinės langais ir dokumentų klastojimo.
Rytis Jasionis ir Arūnas Zabulis
Rytis Jasionis (kairėje) ir Arūnas Zabulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas bandė atversti naują baudžiamąją bylą dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo.

Kaltinamieji šioje byloje – Arūnas Zabulis ir Rytis Jasionis.

Šių policijos pareigūnų pavardės jau figūravo garsiojoje Seimo nario Roko Žilinsko byloje dėl taksisto įžeidimo ir pasipriešinimo septyniems policininkams.

Parlamentaro istorijoje porininkais dirbę sostinės policininkai teismui yra pasakoję, kaip vyko į Antakalnį, kai R.Žilinsko ir taksisto konflikto negalėję išnarplioti kolegos paprašė pastiprinimo.

Tačiau neseniai A.Zabulis ir R.Jasionis patys įsivėlė į dar skandalingesnę istoriją.

Vilniaus kelių patruliai apsižioplino, kai kyšį iš vairuotojo, bylos duomenimis, paėmė tiesiai po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vaizdo kamera.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai 2011 m. gegužės 13 d. apie 2 valandą nakties STT pastatų apsaugos vaizdo kameros sostinės A.Jakšto gatvėje atsitiktinai užfiksavo, kaip patruliai, sustabdę A.P. vairuojamą automobilį, netikrino vairuotojo blaivumo ir neįformino jo padaryto administracinio teisės pažeidimo, pareikalavo duoti ir priėmė iš A.P. 400 litų kyšį.

Be to, ikiteisminio tyrimo metu STT pareigūnai nustatė, kad šie policijos patruliai tą pačią naktį padarė dar dvi nusikalstamas veikas: tarnybos metu iš automobilio vairuotojo L.K. reikalavo ir priėmė 120 litų kyšį bei suklastojo dokumentus, išgalvotais parašais patvirtindami tikrovės neatitinkančius duomenis apie vairuotojo L.K. patikrinimo rezultatus.

Įtarimai dėl kyšininkavimo ir dokumento suklastojimo netrukus buvo pareikšti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės vyresniesiems patruliams A.Zabuliui ir R.Jasioniui.

Nuo tarnybos nušalintų pareigūnų bylą šį trečiadienį planavusi nagrinėti teisėja Ainora Kornelija Macevičienė pranešė, kad yra gautas vieno kaltinamųjų advokato prašymas atidėti procesą. A.Zabulio gynėjas šiandien dalyvauja kitame iš anksto numatytame posėdyje, kurio data buvo suderinta anksčiau.

„Ar palaikote šį prašymą? Be šito advokato nesutinkate tęsti bylos?“ – pasiteiravo teisėja. Išgirdusi teigiamus atsakymus, A.K.Macevičienė pasiūlė susitikti kitais metais, posėdžiai numatyti sausio 3 ir 24 dieną.

Po posėdžio kaltinamieji šykščiai komentavo situaciją žurnalistams. „Kaltinimų nepripažįstam“, – tik tiek sakė jie.

R.Jasionis dar pridūrė, kad tikrai nežada gintis kalbomis apie jų atžvilgiu surengtą provokaciją ar kitokiomis sąmokslo teorijomis: „Politinio užsakymo irgi turbūt nebuvo.“

VIDEO: Kelių patruliai įtariami kyšininkavimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius