-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 20 /2012 03 21

Seimo nario Vinco Babiliaus visureigis „VW Touareg“ – techniškai netvarkingas?

Aiškėja dar vienas pirmadienio vakaro avarijos, kai Seimo nario Vinco Babiliaus visureigis „VW Touareg“ taranavo „Mazda 6“, aspektas.
Volkswagen Touareg
Avarijos vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Plačiau apie avariją: visureigis taranavo „Mazda 6“, kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Patikrinus automobilį įmonės „Regitra“ duomenų bazėje, aiškėja, kad jo techninės apžiūros galiojimas baigėsi 2011 m. rudenį.

Visureigis pirmą kartą registruotas 2006 m. Privaloma techninė apžiūra atlikta 2009 m. spalio 7 d. Techninės apžiūros talonas galiojo iki 2011 m. spalio 7 d.

Regitros duomenys/Įmonės Regitra duomenys
Regitros duomenys/Įmonės „Regitra“ duomenys

Papildyta 17.45 val. (Portalo gazas.lt ekspertų komentaras)

Jeigu automobilio vairuotojas neatliko savo prievolės (t.y. laiku neperaėjo techninės apžiūros), įvykus autoįvykiui draudimo kompanijai reikėtų įrodyti, kad automobilis tikrai buvo techniškai tvarkingas. Paprastai tokiu atveju ginčus tenka spręsti teismuose.

Bet kokiu atveju tokiam vairuotojui gresia nuo 100 iki 150 litų bauda už automobilio be techninės apžiūros talono eksploatavimą.

Šio automobilio savininkui nepasisekė labiau, nes jis pasišalino iš įvykio vietos. Tokiu atveju bet koks draudimas negalioja ir visus nuostolius už automobilio remontą teks padengti iš savo kišenės.

Be to, už pasišalinimą iš įvykio vietos skiriama bauda nuo 3000 iki 4000 litų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 36 iki 60 mėnesių.

Tuo tarpu autoįvykyje nukentėjusiems, jeigu jie buvo apsidraudę privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, žalą atlygins draudimo bendrovė. Šią sumą jau draudikai išsireikalaus iš įvykio kaltininko.

Kadangi baudos už kelis kelių eismo taisyklių pažeidimus nesumuojamos, tikėtina, kad kaltininkui bus skirta didesnė nei minimali bauda už pasišalinimą iš įvykio vietos. Galima prognozuoti, kad kaltininkas labai gailėsis dėl padaryto pažeidimo ir bandys įrodyti, kad jam transporto priemonė yra būtina darbui. Taigi greičiausiai šiam žmogui bus skirta 3500 litų piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti automobilį minimaliam laikotarpiui.

Kaltininkas po pusės metų galės pateikti prašymą sumažinti bausmę – t.y. atgauti savo pažymėjimą. Dažniausiai į tokius dalykus, ypač atsižvelgiant į žmogaus pareigas, žiūrima palankiai.

Tiesa, dar reikia įrodyti, kas vairavo automobilį, tačiau tai jau teisėsaugos darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius